Hirdetés
Európa

Megnevezték a francia válogatott 12 fős olimpiai keretét, Gabby Williams is utazhat Tokióba:

:

Hirdetés

Véglegessé vált a francia válogatott 12 fős kerete a tokiói olimpiára. A Sopron Basket játékosa Gabby Williams is az utazó csapat tagja.

Már a múlt héten megismert 15 fős bő keret is előrevetítette, hogy nagy változásokat az Európa-bajnoksághoz képest nem tervez Valerie Garnier. Lényegében csak azon játékosok sorsa volt kérdéses, akik kisebb-nagyobb sérülést összeszedtek a kontinenstornán. Egy változás lesz az Európa-bajnoki ezüstérmes csapathoz képest, Olivia Epoupa helyét Marine Fauthoux veszi át.

Franciaország 2012-ben Londonban ezüstérmet szerzett, 2016-ban Rióban negyedik helyen zárt. A keretben Marine Fauthoux, Alexia Chartereau és Gabby Williams lesz olimpiai újonc.

Franciaország két felkészülési mérkőzést játszik Európában az elutazás előtt. Csütörtökön Malagában lépnek pályára Spanyolország vendégeként, majd július 10-én Párizsban fogadják a spanyolokat. Az utazás napja július 16. lesz. Július 20-án és 21-én már Tokióban az olimpiai faluban Puerto Ricóval és Kanadával vínak felkészülési találkozókat Valerie Garnier tanítványai.

A francia válogatott kerete: Alix Duchet (Bourges), Marine Fauthoux (Asvel), Marine Johannes (Asvel), Sarah Michel (Bourges), Diandra Tchatchouang (Montpellier), Valériane Ayayi-Vukosavljevic (Basket Landes), Gabby Williams (Sopron Basket), Alexia Chartereau (Bourges), Helena Ciak (Asvel), Sandrine Gruda (Famila Schio), Endy Miyem (Flammes Carolo) és Iliana Rupert (Bourges).

Hirdetés