Hirdetés
USA

Megnevezték a WNBA első 25 évének 25 legnagyobb hatású játékosát:

:

Hirdetés

A WNBA jubileumi szezonjának egy fontos projektje, hogy megnevezték a liga első 25 évének 25 legnagyobb hatású játékosait. Közülük a szurkolók dönthetik el, hogy ki volt a legjobb.

Szakírók, illetve a liga alapítása óta a női kosárlabdáért dolgozó egykori játékosok, edzők, sportvezetők közösen döntöttek a névsorról. Természetesen 25 év megannyi kiemelkedő egyéni teljesítményét rangsorolni nem lehet, a lista így azóta is vita tárgya.

Egy azonban biztos, kihirdetésre került a “The W25”.

A 25 fős névsorban 10 aktív játékos található: Sue Bird, Tina Charles, Elena Delle Donne, Sylvia Fowles, Brittney Griner, Angel McCoughtry, Nneka Ogwumike, Candace Parker, Breanna Stewart és Diana Taurasi. Illetve 15 már visszavonult klasszis: Seimone Augustus, Swin Cash, Tamika Catchings, Cynthia Cooper, Yolanda Griffith, Becky Hammon, Lauren Jackson, Lisa Leslie, Maya Moore, Ticha Penicheiro, Cappie Pondexter, Katie Smith, Sheryl Swoopes, Tina Thompson és Lindsay Whalen.

A szurkolók szeptember 19-ig szavazhatnak a legjobbról, akit majd októberben a döntő párharc alatt köszöntenek a nagyközönség előtt. A szavazási felület ITT érhető el és nincs korlátozva az Egyesült Államokra, így akár a magyar szurkolók is eljátszhatnak a gondolattal, hogy ki volt az elmúlt 25 év legjobbja a WNBA-ben.

Hirdetés