Hirdetés
Archivum

Megnyerte a 3×3-as U23-as Nemzetetek Ligájának 5. fordulóját válogatottunk



:

:

Hirdetés

Szombaton került sor Debrecenben a 3×3-as U23-as Nemzetek Ligájának 5. fordulójára. A magyar válogatott remek teljesítménnyel megnyerte a tornát. A döntõben a jó játékerõt képviselõ Hollandiát múlták felül a mieink.

A hat válogatottat ezúttal is két hármas csoportba osztották. Az elsõ négy fordulóhoz képest annyit változott a lebonyolítás, hogy elõdöntõkre nem került sor. A csoportok elsõ helyezettjei vívták a finálét.

A Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia, Papp Klaudia, Radócz Fanni összeállítású válogatottunk az A-csoportba került, ahol Oroszország és Ukrajna volt az ellenfél. A magyar lányok Ukrajnát 21-13-ra múlták felül. Végig vezetve, pontos támadójátékkal érte el csapatunk a meccs lezárását jelentõ 21 pontot. Az ukránok elleni összecsapás kiváló ráhangolódást jelentett a folytatásra.

A második találkozón egy igazi rangadó várt a mieinkre. Oroszország volt az ellenfél, akiket 16-10-re sikerült legyõzni. A felek 7-7-ig fej-fej mellett haladtak. A mérkõzés hajrájában azonban válogatottunk fölénye rajzolódott ki. A 6 pontos siker csoportgyõzelmet és döntõbe jutást ért.

A fináléban Hollandia következett az ellenfélként. A hollandok a másik ágon Csehországot 14-10-re gyõzték le, kisebb meglepetésre az összetettet vezetõ franciáknál nagy csatában 11-8 arányban bizonyultak jobbnak.

A döntõben a hollandok ellenünk is igazolták jó formájukat. A találkozó elején 6-3-as elõnybe kerültek. A magyar lányok azonban nem adták fel, 8-8-nál utolértük õket, majd a következõ akciónál a vezetést is átvettük. Innentõl a végjátékot fej-fej melletti küzdelem határozta meg.

A kiélezett, kemény megmozdulásoktól tarkított döntõben az utolsó percbe 11-10-es vezetésrõl fordultunk. Itt végül döntõ pillanatokban pontosabbnak bizonyult a magyar csapat, mely teljesen megérdemelten 13-10-re megnyerte a finálét.

Az összetettet tekintve válogatottunk ezzel a tornagyõzelemmel 100 pontot szerzett és felzárkózott a második helyre. Az utolsó, 6. forduló elõtt, melyet vasárnap rendeznek Debrecenben Franciaország 460 ponttal vezet és már matematikailag is megnyerte a sorozatot. A második helyen a magyar csapat 345 ponttal áll, míg a harmadik Hollandia 340 ponttal rendelkezik. A mezõny vasárnap 10 órától ismét összecsap.

Hirdetés