Hirdetés
Archivum

Megnyerte a lettek elleni csoportrangadót az U20-as válogatottunk:

:

Hirdetés

A magyar válogatott a soproni U20-as A-divíziós Európa-bajnokság második játéknapján 66-51-re legyõzte Lettországot. A C-csoport rangadója küzdelmes csatát hozott, ahol a negyedik negyedben Studer Ágnes kiválása sem zökkentette ki a hajrát fizikálisan egyértelmûen jobban bíró magyar csapatot. Folytatás hétfõn 18 órától Lengyelország ellen.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Elõzetesen a lettek elleni csatát tekinthettük a legnehezebb erõpróbának a csoportkörben. A várakozásoknak megfelelõ kemény meccs kerekedett. A találkozó elején 9-4-es elõnyre tettünk szert, de riválisunk gyorsan felzárkózott. Az elsõ szakasz végén 15-15 állt az eredményjelzõn. A második szakasz elején 19-17-nél a vezetést is átvették a lettek. Egyik csapat sem célzott igazán pontosan az elsõ 12-13 percben, de valamivel jobban szedte ekkor a lepattanókat ellenfelünk. A magyar csapat a védekezésén keményítve a második etap középsõ szakaszában ragadta magához az irányítást. Egy 10-0-s széria végén 27-19-re fordítottunk. A félidõben pedig 31-24-re mentünk. Ekkor Gereben Lívia már 9 pontnál és 8 lepattanónál tartott. Csapatszinten átvettük a vezetést lepattanókban. Emellett kiemelendõ, hogy mindössze 5 eladott labdánk volt, melyre jutott 5 szerzett labda és 6 gólpassz.

A harmadik szakaszt Gereben és Strautmane triplaváltása vezette fel. Ezt követõen azonban egy ideges, kapkodós mederbe került az összecsapás. A lettek egészen 3 pontra felzárkóztak. Szerencsére 41-38-nál közelebb nem kerültek. A játékrész utolsó percében idõrendben haladva Czukor Dalma két büntetõje, Jáhni Zsófia ziccere és zárásként Studer Ágnes bravúros triplája 48-39-re módosította az eredményt. A záró szakasz elején 10 pont fölé nõtt az elõnyûnk, de Studer Ágnest elveszítette a magyar csapat. Egy rossz ütemû esés eredményeként a fejét ütötte be csúnyán irányítónk. Már nem is térhetett vissza. Ezúton is jobbulást kívánunk!

A társak tartását dicséri, hogy a magyar csapatot nem zökkentette ki Studer kiválása. Ekkor 54-41 állt az eredményjelzõn és stabilan tudtuk tartani a vezetést. Sõt, növelte is azt a nagy szívvel játszó magyar együttes. A legnagyobb differenciát 62-44-nél rögzíthettük. Fizikálisan és fejben is sokkal jobban bírta a letteknél az utolsó negyedet válogatottunk. Gondolva a következõ nagy feladatokra a hajrába érkezve mindkét szakmai stáb lehetõséget adott az addig kevesebbet játszóknak is. Végül 66-51-es gyõzelmet arattunk, mely során Gereben Lívia 20 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplát ért el.

Folytatás hétfõn 18 órától Lengyelország ellen.

Eredmény

Lettország – Magyarország 51-66 (15-15, 9-16, 15-17, 12-18)

Statisztika

Hirdetés