Hirdetés
Archivum

Megnyerte a Pécs a B-csoport kiesési rangadóját:

:

Hirdetés

A negyedik negyedbeli dinamikus játékának és Ohlde, illetve Quigley remeklésének köszönhetõen a MiZo Pécs 2010 12 ponttal legyõzte a horvát Gospic együttesét és ezzel matematikailag is kivívta a helyét a legjobb a 16 között.

Fontos meccsre készültek a baranyai megyeszékhelyen, mivel egy gyõzelemmel a MiZo bebiztosíthatta volna helyét a legjobb 16 között, míg egy vereséggel kifejezetten nehéz helyzetbe sodródott volna.

Talán pont a gyõzelmi kényszer miatt, de nehezen lendültek bele a Bujdosó Nórát nélkülözõ hazaiak. Nem is a 22-17-es eredmény, hanem a mutatott játék, az eladott labdák és a figyelmetlenségek voltak aggasztóak. A pécsiek gyakorlatilag meccsben tartották, az egyéként kosárlabdázásból nem sokat mutató ellenfelüket.

A második negyed sem hozott jobb játékot, a védekezésére egyik hölgykoszorú sem lehetett büszke, ellenben támadásban mindkét fél jól muzsikált. A horvátok Ohldet nem tudták tartani, míg a hazaiak a külsõ dobások kivédésre nem fordítottak kellõ hangsúlyt. A 45-40-es félidõben joggal állapíthattuk meg, hogy a két csapat megérdemli egymást.

A harmadik negyedben szerencsére fordulópontjához érkezett a mérkõzés. A horvátoknak még akadt 6-7 jó percük, bár már ekkor is elsõsorban egyéni teljesítményekkel, Ivezics és Thomas pontjaival tartották magukat, de a játékrész végére 56-55-ös állást követõen elfogytak lábbal. A negyedik 10 perc elõtt a 67 – 60-as állás több mint bíztató volt.

A negyedik játékrész elején Quigley is megmutatta, hogy miért igazolták, harcos játékkal kulcsfontosságú pontokat szerzett, melyekkel a MiZo lélektanilag megtörte ellenfelét. A horvátok ekkor már csak küzdõszellemükben bízhattak, csapatjátékuk szétesett és lábbal sem bírták a csatát. Ezért is volt kellemetlen meglepetés, amikor két eladott labdát követõen 78 – 73-ra felzárkóztak. Fûzy Ákos ekkor egy idõkéréssel helyrerakta tanítványait, akik ezt követõen már a lefújás pillanatáig szárnyaltak. Az utolsó percekben már csak a különbség volt kérdéses. Az utolsó másfél percben Kelly Mazzante statisztika szépítõ két triplájával alakult ki a 12 pontos különbség. A Pécs biztosította helyét a legjobb 16 között!

Eredmény

MiZo Pécs 2010–Gospic (horvát) 90–78 (22–17, 23–23, 22–20, 23–18)

Hirdetés