Hirdetés
Archivum

Megnyerte az andorrai tornát a magyar 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

A magyar válogatott végig vezetve 17-10-re legyõzte Romániát az andorrai Eb-selejtezõ torna döntõjében. Károlyi Andrea és Jakab Máté csapata a mai napon mindent vitt. A lányok kivívták a négy közé kerüléssel az Európa-bajnoki kvalifikációt, a négy között pedig kifejezetten jó játékkal sikerült mindkét riválisunkat felülmúlni.

Mind a két csapat már a negyedik meccsét vívta vasárnap, ami rendkívül komoly terhelés. A románokkal már találkoztunk, méghozzá szombaton a magyar válogatott elsõ fellépése alkalmával és akkor hosszabbítás után sikerült legyõzni õket. A román csapatot az egész tornán a legismertebb játékosuk Gabriela Marginean vezette.

A döntõbõl 42 másodperc telt el, amikor Szabó Petra jutatta elõnyhöz a magyar csapatot. Erre gyorsan válaszolt riválisunk, majd Medgyessy Dóra találatával újra vezettünk 2-1-re. Itt befagyott egy kicsit az eredményjelzõ és lélektanilag nagyon fontos volt, hogy errõl a pontról a mieink indultak el elõbb. Ekkor 4-1-re tudtunk ellépni.

A románok még 4-3-re felzárkóztak, de a következõ 1 perc 23 másodperc lényegében eldöntötte a finálé sorsát. Ezen rövid idõ alatt 5-0-s sorozatot csinált a magyar válogatott. Medgyessy Dóra remekelt ezen széria alkalmával, mind az 5 pont a nevéhez fûzõdött.

A legnagyobb elõnyt a mérkõzés középsõ szakaszában 11-4-nél jegyezhettük fel. Ezt követõen még a románok egy távoli dobással zárkóztak, de összességében stabilan tartotta kézben a meccset a magyar csapat. Az utolsó három percbe 12-6-os állásról érkeztünk. Amikor másfél perccel a lefújás elõtt Medgyessy Dóra betörés után ziccert értékesített és 15-7-re módosította az állást, végleg eldõlt a találkozó. A hajrát fizikálisan és fejben is jobban bírták a lányok. Az utolsó percben már nem kellett izgulni és végül 17-10-es állásnál ért véget a döntõ.

Teljesen megérdemelten ünnepelt a magyar csapat. A keret tagjai Medgyessy Dóra, Ruják Nóra, Theodoreán Alexandra, Szabó Petra, az edzõk Károlyi Andrea és Jakab Máté, míg a gyúró Takács Krisztina. Gratulálunk!


Eredmény

Magyarország – Románia 17-10
 

Hirdetés