Hirdetés
3x3

Megnyerte az első pozsonyi napot a magyar válogatott

Magyarország - Csehország 14-10

FIBA 3x3 Nations League 2022 - Europe (Central) - Stop 1
Pozsony, Szlovákia

Magyarország: Jáhni Zsófia 8, Pusztai Petra 3, Tóth Orsolya 2, Tenyér Zsófia 1.

Csehország: Anna Rylichová 4, Anna Rosecká 3, Karolina Sotolova 2, Alžběta Levínská 1.

Hirdetés

A 3×3-as U23-as Nemzetek Ligájának első pozsonyi tornája a magyar válogatott győzelmét hozta. A Jáhni Zsófia, Pusztai Petra, Tenyér Zsófia és Tóth Orsolya alkotta csapatunk a pénteki döntőben 14-10-re múlta felül Csehországot.

Magyar részről Jáhni Zsófia két találata vezette fel a döntőt. Egy duplát követően 3-2-nél fordítottak a csehek, de Pusztai Petra révén gyorsan egyenlítettünk. 4-3-nál ismét riválisunk járt előrébb, Tóth Orsolya remek betörése után azonban ezúttal is hamar utolérték a mieink a cseheket. 4-4-nél hosszabb időre befagyott az eredményjelző. Lélektanilag fontos pillanatnak tűnt, hogy ki tudja magához ragadni a kezdeményezést. Ez végül a cseheknek sikerült, így az első megszakításhoz 5-4-ről érkeztünk.

Visszatérve a pályára egy büntetővel azonnal megnyílt az esély az egyenlítésre. Ezzel nem tudtak élni a mieink. Ezt követően viszont a csehek megvillantak, így 6-4-es előnyre tettek szert. Pontszegény mérkőzést láthattunk, de Jáhni Zsófia duplájával 6-6-nál egyenlítettünk. Szinte fel sem jegyeztük ezt a jegyzeteinkbe, amikor a következő támadásból a csehek újra megszerezték a vezetést. Nem bizonytalanította el a magyar csapatot, hogy jellemzően a rivális járt előrébb. Pusztai Petra révén egyenlítettünk, majd Jáhni Zsófia remek helyzetfelismeréssel betalált és ezzel 8-7-nél már a mieink vezettek. Erről az állásról érkezett el a második megszakítás.

Fordulatokban nem volt hiány. Kevesebb, mint három és fél perc lehetett hátra, amikor 1+1-es megoldással ismét magukhoz ragadták a vezetést a csehek. A védekezésben és támadásban is kiemelkedően teljesítő Jáhni Zsófia révén egyenlítettünk, majd Tenyér Zsófia 10-9-nél ismét a magyar csapatot jutatta vezetéshez. Hasonló képességű gárdáját csatáját láthattuk. Egyik fél sem tudta állandósítani előnyét. Ismét gyorsan egalizáltak a csehek, de az utolsó perchez érkezve Pusztai Petra büntetőjével 11-10-nél megint előrébb jártunk.

Az utolsó percben Jáhni Zsófia két találatával növelte előnyét csapatunk. 13-10-nél már siettették a támadások befejezését a csehek és nem jártak sikerrel. A 14-10-es végeredményt Tóth Orsi alakította ki. Remek teljesítménnyel megnyerte az első pozsonyi napot a magyar válogatott. Gratulálunk!

Hirdetés