Hirdetés
Archivum

Megnyitó és tengerparti edzés volt a pénteki programja a 3×3-as válogatottnak:

:

Hirdetés

Pénteken is mozgalmas napja volt a magyar válogatottnak Nantes-ban a 3×3-as Világbajnokság helyszínén. Délelõtt edzés, délután hivatalos megnyitó szerepelt a programban.

Fotó: Vereb József

Fotó: Vereb József

Vereb József csapatvezetõ a helyszínrõl arról tájékoztatta lapunkat, hogy a péntek délelõttöt tartalmas tengerparti látogatással töltötte a válogatott. Hogy a szikrázó napsütést mégis felhõk árnyékolják be, arról Jakab Máté edzõ gondoskodott. Közel egyórás edzést vezényelt a lányoknak a homokban, amit a válogatott tagja becsülettel végig is dolgoztak, majd következhetett a megérdemelt lubickolás.

A szombaton kezdõdõ küzdelmek felvezetéseként péntek délután került sor a megnyitóra, ahol minden résztvevõ ország egy-egy képviselõje felsorakozott a nantes-i centerpályán. A mieinket Theodoreán Alexandra csapatkapitány képviselte. A megnyitó a szokott forgatókönyv szerint zajlott, szervezõi, sportvezetõi és politikusi beszédek váltották egymást.

A Világbajnokság a „The Bridge” elnevezésû fesztivál egyik csúcseseménye. Most van a 100 éves évfordulója annak, hogy az Egyesült Államok belépett az I. Világháborúba és 1917 júniusában megérkeztek New Yorkból nagy hajókon Franciaország partjaihoz, többek között Nantes városába is az amerikai csapatok. Az ekkor kialakult egyfajta francia-amerikai barátság ünnepe ez a fesztivál, mely több rendezvényt is takar. A megnyitó alatt jórészt errõl szóltak a beszédek.

A szervezõk kitettek magukért, egy filharmonikus zenekar foglalta el a centerpályát, érkeztek táncosok is. Összességében a rendezvény rangjához méltó felvezetést láthattunk, amely talán egy kicsit hosszabb volt, mint a korábbi 3×3-as világesemények kapcsán.

Az ünnepség után került sor éjszakába nyúlóan az ilyenkor nélkülözhetetlen technikai értekezletre. Ezen szerencsére minden játékos és mez zöld utat kapott. Az is eldõlt, hogy a dobóversenyen Süle Krisztina, míg az ügyességi számban a szám világbajnoka, Theodoreán Alexandra képviseli hazánkat.

Theodoreán Alexandra selejtezõjét már szombaton kora délután megrendezik. A magyar válogatott pedig vasárnap Oroszország ellen mutatkozik be.

A megnyitó teljes felvétele megtekinthetõ itt:

Hirdetés