Hirdetés
Archivum

Megnyugtató elõnyben a Gorzov a lengyel elõdöntõkben:

:

Hirdetés

Robog a Lengyel Bajnokság, miután a héten már két mérkõzést letudtak a csapatok az elõdöntõkbõl is. Az alapszakasz legjobbja a Gorzow két gyõzelemének köszönhetõen komoly lépéselõnybe került, míg a Lotos Gdynia – Energa Torun párharcban 1-1-es állásról folytatódik a csata.

A Gorzow a Final Four résztvevõ Krakkót búcsúztató CCC Polkowice gárdáját ütötte ki az elsõ két mérkõzésen nagyon simán. Lengyelországban úgy rendezik a három gyõzelemig tartó elõdöntõket, hogy az elsõ két mérkõzést a kiemelt csapat otthonában játsszák, majd a harmadik és negyedik találkozóra az alacsonyabban rangsorolt gárda csarnokában kerül sor és ha szükség van rá, a mindent eldöntõ ütközetet újra a kiemelt csapat rendezi.

A 24 óra leforgása alatt lejátszott két ütközetben a Gorzow kétszer 10 ponttal nyert a mentálisan fáradt Polkowice ellen.

A másik párharcban a Lotos Gdynia és az Energa Torun hatalmas csatákat vívott már az alapszakaszban is. Az elsõ elõdöntõn a Gdynia 10 pontos elõnyt adott le az utolsó negyedben. A találkozót egy szerencsés találattal végül 1 ponttal nyerte a Touron. A másik mérkõzésen már 74 – 58-ra kiütötte ellenfelét a Gdynia, de pályaelõnyét így is elveszítette.

Eredmények

1.mérkõzések

Gorzow-CCC Polkowice 81-70
Lotos Gdynia-Energa Torun 73-74

2.mérkõzések

Gorzow-CCC Polkowice 84-72
Lotos Gdynia-Energa Torun 74-58

Hirdetés