Hirdetés
Archivum

Megsemmisítõ különbség a rangadón:

:

Hirdetés

2 komment

Magabiztos gyõzelmet aratott a Sopron a Pécs otthonában a magyar bajnokság rangadóján. A 15 pontos vendég gyõzelmet hozó összecsapáson a második félidõben egy percig nem forgott veszélyben Székely Norbert csapatának a gyõzelme. A Sopron sikerével nagy lépést tett az alapszakasz megnyerése felé.

Amerikai légiósok kosárváltásával indult a rangadó. Holt triplájára Ohlde válaszolt. A folytatásban is a két tengerentúli vendégmunkás játszotta a fõszerepet, míg a Pécsnél egyedül Ohlde hozta a tõle elvárható szintet (20 pont és 5 lepattanó), addig Holt a soproniaknál varázsolt pályán. Küzdõszellemével és ponterõs játékával emelkedett a soproniak 19 pontig jutó tizenkettese.

Az elsõ negyed, foci nyelven szólva, soproni mezõnyfölényt hozott. Egy jól védekezõ Sopron találkozott egy támadásban pontatlan megoldásokat választó Péccsel, de úgy is igaz lenne a történet, hogy a vendég együttes tetszetõsen és eredményesen támadott, míg a hazaiak lassan rendezõdtek vissza. Ennek ellenére mindössze 4 pontos soproni vezetéssel, 18-22-es állásnál vonultak pihenõre a felek.

A második negyedben 27-31-ig nem változott sokat a játék képe, igaz a MiZo keményített védekezésén és támadásban is több tudatos dolgot lehetett észrevenni Fûzy Ákos tanítványaival. A félidõ vége sokáig úgy tûnt, a pécsieké lesz. Egy 10-0-s rohamot követõen 37-31-nél megrogyni látszott a Sopron. Lélektanilag egyértelmûen fölényben voltak a hazaiak, amikor a kispadjuk egy rendkívül buta hibát követetett. Saját támadásnál sikerült technikait összehoznia Djokics edzõnek. A Sopron élt a kínálkozó lehetõséggel, nemcsak kiegyenlített, de Horti a játékrész végét jelzõ dudaszó pillanatában lehet meccsnyerõ duplát szerzett. 37-39-es állásnál érte a félidõ a két a hölgykoszorút.

A Sopron lélektanilag hatalmas fölénybe került, de a szünetben ez nem tûnt döntõnek. Joggal várhattuk, hogy 15 perc alatt Fûzy Ákos összekapja játékosait.

A Sopron utolsó perce a harmadik negyed közepére értékelõdött fel. Ekkor egy Holt dupla után már 37-46-ra mentek a vendégek. A Pécs ebben az évben nem a harmadik negyedérõl híres, de ez a március 16-ai este még így is „klasszikus” lesz, az biztos. 20-s rohanással 37-51-re lépett el Székely Norbert együttese vendéglátóitól. A Pécsnek innen már nem volt visszaút.

A negyedik negyedben a soproni magas embereknél megszaporodtak a faultok és 51-60-nál még a szoros hazai vereség sem tûnt lehetetlennek, de amikor támadhatott a Pécs, hogy közelebb kerüljön, ismét jöttek a menetrendszerinti hibák. Az utolsó percek már a baranyai hagyományokhoz méltatlanul teltek. A Sopron teljesen megérdemelten nyert, a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét. Holt mellett érdemes kiemelni Horti Dorát és az újonnan érkezõ Tolivert is, aki néhol még kereste a helyét és a gyûrût, de olyan új impulzusokat adott csapatának, amik alapszakasz elsõséget hozhatnak.

Félelmetes összehasonlítani a két csapat statisztikáját, a Sopronnál 5 játékos szerzett kétszámjegyû pontot, míg a másik oldalon csak Ohlde és a sérüléssel bajlódó Vajda. A pécsiek hazai pályán olyan bizonytalanok voltak, mint máskor még idegenben sem,14%-al dobták a triplákat és 43-%-al a duplákat.

Bár a mérkõzés kapcsán az ominózus Djokic technikai kerül a történelemkönyvekbe, nehéz elhinni, hogy csak ez dönthetett. Ha egy profi csapatnál a játékosok fejben megfelelõen fel vannak készítve, egy egész meccsre nem lehet hatással, egy rossz ütemû, második negyedben begyûjtött technikai. A Pécs ebben a szezonban nem elõször veszíti el lendületét nyert pozícióban. Most pedig a kedvezõ pozíció nemcsak 37-31-nél a mérkõzésre, hanem az egész bajnoki alapszakaszra vonatkozhat.

Eredmény

MIZO PÉCS 2010–MKB-EUROLEASING SOPRON 60–75 (18–22, 19–17, 11–21, 12–15)

Hirdetés