Hirdetés
Archivum

Megsemmisítõ vereség Moszkvában:

:

Hirdetés

A papírformának megfelelõen átgázolt a Szegeden a címvédõ Szpartak Moszkva a nõi kosárlabda EuroLiga 7. fordulójában. A Diana Taurasi vezette orosz sztárcsapat 43 ponttal múlta felül a magyar ezüstérmest.

Nagyon jó elsõ negyedet produkált Moszkvában a Szeviép-Szeged. Amikor 6 perccel a kezdés után 9-2 állt az eredményjelzõn, még mindenki megijedt, hogy ezen az álmos szerda délutánon még megalázó dolgok is történhetnek, az egyébként igen jó formában kosárlabdázó Szegeddel. 5 perccel késõbb viszont már a büszkeségtõl dobbant a magyar kosárrajongók szíve, hiszen 11-10-ra zárkózott fel Bencze Tamás együttese, a negyed vége pedig 15-10 lett. Vendégcsapat ilyen jól még nem kezdett a Szpartak otthonában.

A második negyed már nem volt ekkora öröm. Pokey Chatman a kisszünetben helyre rakta tanítványait, akiken így a folytatásban már nyoma sem volt könnyelmûsködésnek. Három perc után így rögtön elérte a 10 pontot a különbség, 23 – 13 volt ekkor. Szerencsére a mérkõzés ezen szakaszában újra találhattunk pozitívumot, Sipaviciute és Németh szép megmozdulásainak köszönhetõen még 3 percig sikerült is tartani ezt a különbséget. A negyed végére szempillantás alatt ritmust váltott a Moszkva és egy 14-0-s rohammal 30-20-ról 44 – 20-ra módosította az állást.

A harmadik negyedre már csak egy nyitott kérdés maradt, méghozzá, hogy sikerül-e tisztes vereséget szenvedniük a Fürész Emõkét nélkülözõ szegedieknek.  49-22-nél ez nem volt benne pakliban, de szerencsénkre ekkor Pokey Chatman pályára küldte a fiatalokat. A folytatásban így már alkalom nyílt kozmetikázni az eredményen. A záró 10 perce 68 – 36-os állás mellett mentek a csapatok.

A Moszkva kispadja is megszórta magát az utolsó játékrészben. Cserepanova duplájával, így 5 perccel a lefújás elõtt 83 – 42-nél immár 40 pontos különbséget jegyezhettünk fel. A végére már érdemben nem változott semmi. A Szeged egy óriási élménnyel lett gazdagabb, hiszen a világ legjobbjai ellen bizonyíthattak, míg a Szpartak Moszkva robog tovább a címvédés felé.

SZPARTAK MOSZKVA REGION–SZEVIÉP-SZEGED 94–51 (15–10, 29–10, 24–16, 26–15)

Hirdetés