Hirdetés
Archivum

Megszakadt a UConn nagy sorozata, Mississippi St. – South Carolina döntõ lesz:

:

Hirdetés

Péntekrõl szombatra virradóra megkezdõdött az NCAA nõi kosárlabda bajnokságának dallasi négyes döntõje. Az elõdöntõk bombameglepetést hoztak, a Mississippi State véget vetett a UConn nagy sorozatának.

Közel 900 nap és 111 megnyert mérkõzés után vereséget szenvedett a UConn az NCAA nõi kosárlabda bajnokságában. Geno Auriemma együttese hosszabbítás után 66-64-es vereslget szenvedett Mississippi State alakulatától. A remekül védekezõ Mississippi State már az elsõ negyed végén 22-13-ra vezetett. A második etapban pedig a 16 egységet is elérte a különbség a felek között.

A 36-28-as félidõ után a harmadik negyedben gyorsan utolérte riválisát a UConn, de ellépni nem tudott. Fej-fej mellett haladtak a csapatok és végül 60-60-ról jött a hosszabbítás. A ráadásban sem alakult ki nagy különbség. A lefújás elõtt 26 másodperccel Katie Lou Samelson még egyenlített, de az utolsó másodpercben Morgan William találatával a Mississippi State megnyerte a meccset.

Az ellenfelük a döntõben a South Carolina lesz, akik érvényesítették a papírformát a Stanford ellen. A félidõben még 29-20-ra vezetett a pontszegény meccsen a Stanford. A 21-8-ra megnyert harmadik negyedben azonban fordított a South Carolina és a záró szakaszt már kézben tartották. A gyõztes gárdában Allisha Gray jutott 18 egységig.

Eredmények
South Carolina – Stanford 62-53
Mississippi State – Connecticut 66-64

Hirdetés