Hirdetés
Archivum

Megszenvedtek az EuroLiga csapatok Spanyolországban:

:

Hirdetés

Míg itt Kelet-Európában az EuroLigában szereplõ csapatok sorra tologatják a rájátszás körül a hazai bajnoki mérkõzéseiket, addig Spanyolországban a pénteki nemzetközi játéknap ellenére teljes bajnoki fordulót bonyolítottak le. Az EuroLiga csapatok rendesen meg is szenvedtek aktuális ellenfeleikkel, de végül hozták a kötelezõ gyõzelmeket, így a tabella élén nem változott a helyzet.

A legrosszabbul a Salamanca járt, õk ugyanis utazhattak a negyedik helyezett Mann Filter Zaragoza otthonába. A nemzetközi porondtól csütörtökön parádés mérkõzésen búcsúzó zaragozaiak megnehezítették a tavalyi EuroLiga ezüstérmes életét. Az Avenida az 60-55-ös sikert csak Alba Torrens ihletet napjának és 23 pontjának köszönhette.

A listavezetõ Ros Casares Valencia az RC Celta Indepo otthonába látogatott. A pénteken Prágában diadalmaskodó együttes az elsõ negyedben elhúzott 10 ponttal, majd a folytatásban már csak a különbség tartására rendezkedett be.  Becky Hammon 7 ponttal búcsúzott Valenciától.

A két magyart foglalkoztató Rivas Ecopolis a bajnoki tabella 11. helyén álló Hondarribia – Irún csarnokában kínlódott, de ez teljesen érthetõ, mivel 48 órával ezen találkozó elõtt Brnóban élet-halál harcot vívtak sikerrel a madridiak. Ujhelyi Petra 29 percet játszott ez idõ alatt 9 ponttal és 8 lepattanóval vette ki a részét a 3 pontos sikerbõl, míg Császár Andrea 4 perc alatt 4 pontot szerzett.

Eredmények

PALACIO DE CONGRESOS DE IBIZA – ASEFA ESTUDIANTES 67-54  
C.B. OLESA – ESPANYOL – GRAN CANARIA 2014 LA CAJA DE CANARIAS 96-74
MANN FILTER ZARAGOZA – PERFUMERIAS AVENIDA 55-60
CADI LA SEU D´URGELL – REAL CANOE N.C. 93-59
RC CELTA INDEPO – CIUDAD ROS CASARES VALENCIA 70-80
RIVAS ECOPOLIS – HONDARRIBIA – IRÚN 54-51
ARGÓN UNI GIRONA – SOLLER JOVENTUT MARIANA 74-72

Hirdetés