Hirdetés
Magyarország

Megszerezte első győzelmét a PINKK Pécsi 424

VBW CEKK Cegléd - PINKK Pécsi 424 65-75 (15-15, 17-17, 13-21, 20-22)

Bajnokság, 14. forduló
Albertirsa, Albertirsa Újcsarnok
dr. Mészáros Balázs, Pozsonyi László, Makrai Márton (Zalai Ákos István)

VBW CEKK Cegléd: Szabó D. 8/6, Kobolák 7, Szabó Fa. 4, Szirony -, Szabó Fl. 2. Csere: Szabó P. 10, Katona 6, Baugh -, Holesinska 26/6, Rakita 2, Viszmeg -, Laufer -.

PINKK Pécsi 424: Mujovic 24/12, Szücs 6/6, Jáhni 4, Vincze 11/6, Davis 19/9. Csere: Horváth -, Révész 6, Földing -, Zsilinszky 3/3, Pucz -, Borbás -, Kovács 2.

Hirdetés

A bajnokság 14. fordulójában a PINKK Pécsi 424 65-75-re legyőzte a VBW CEKK Ceglédet, amivel megszerezték idei első győzelmüket.

A mérkőzés Davis hárompontosával, illetve Vincze közeli dobásával indult, amivel a vendég PINKK Pécsi 424 öt pontos előnyhöz jutott már az első negyed elején. A ceglédiek csupán 4 perc elteltével tudtak válaszolni, amikor is Kobolák Cintia volt sikeres, azonban Jáhni Zsófia pontjaival 2-7-re változott az állás. Ekkor hazai időkérés következett. Visszatérve Holesinska dobhatott két büntetőt, miután Jáhni lefaultolta, ezután pedig Kovács Kitti és Szabó Flóra váltottak kosarakat (6-9). A hátralévő időben a Cegléd Holesinska triplájával tudott egy pontra felzárkózni (9-10), ám ekkor Mujovic is betalált távolról, amivel a vendégek továbbra is előnybemaradtak. 11-13-nál Rakita Lili állt be a pontszerzők soraiba, ekkor pedig vendég időkérés következett. A negyed végére – a CEKK csapata kiegyenlített, így a következő játékrész 15-15-ről folytatódhatott.

A második felvonást fej-fej mellett kezdték meg az együttesek, míg nem a hazaiak 19-17-nél – Szabó Petra kosarával – átvették a vezetést. A tabella jelenlegi sereghajtója azonban egy pillanatra sem adta meg magát, nem hagyták meglépni a sárga-kék együttest. A különbség végül Holesinska 2+1-es akciójával nőtt 4 pontra (22-18). Ezt követően a papírforma olyan szinten mutatkozott meg, hogy a vendég együttes fáradni kezdett, és védekezésben egyre több hibát követtek el – a Cegléd támadásait csupán faultokkal tudták megállítani. 23-18-nál Holesinka dobhatott ezért büntetőt, majd Kobolák talált be közelről, így a vendégek kértek ismét időt eligazításra (25-18). A folytatásban sem csökkent a hazaiak lendülete, ismét Holesinska volt sikeres – amivel pedig 12-ik dobott pontját szerezte meg (26-18). Ez jó ébresztőnek bizonyult a PINKK számára, 8 pontot szereztek sorozatban, amivel 26-26-nál kiegyenlítettek. Ekkor Szabó Dóra és Davis váltott távoli dobásokat, így az állás érdemben változatlan maradt. Egy kiélezett mérkőzés kerekedett a második negyed végére, hiszen egyik csapat sem tudott számottevően elszakadni. Ez egy hatalmas lehetőség volt a pécsi együttes számára, hogy megszerezzék idei első győzelmüket. A félidő végül Davis utolsó másodperces hárompontosával végződött, amivel a felek 32-32-ről fordulhattak. Davis ekkor már 17 dobott pontnál járt, amiből 9-et távoli dobásokkal szerzett.

A második félidőt a PINKK 8-2-es rohammal nyitotta, amivel 6 pontra szakadtak el (34-40). Ezt követően viszont a ceglédiek feltámadtak és hat pontot szereztek sorozatban, míg ellenfelük csupán kettőt. 43-42-nél Szabó Dóra dobott kosarat hárompontosból, amivel a CEKK ismét átvette a vezetést. Ezután ki-ki meccs kezdődött és a résztvevő felek egymásnak adogatták a pár pontos előnyt, míg nem a pécsiek újból jelentősen elszakadtak. 43-51-nél Jáhni Zsófia dobott közelről kosarat, miután a hazaiak kértek időt. A hátralévő időben mind a két csapat szerzett egy-egy kosarat, így az utolsó negyed 45-53-ról kezdődhetett. A mérkőzés záró szakasza elején kialakult az eddigi legnagyobb különbség, a PINKK 10 pontra szakadt el, így a Cegléd egyből egy időkéréssel nyitotta a negyedik negyedet (45-55). A vendég együttest azonban ez sem zökkenthette ki, egy 8-0-ás rohamot produkáltak, míg nem Holesinska és Szabó Fanni szerzett pontokat. Végül Szabó Petra kosarával ismét 10 pontra jöttek fel a hazaiak (51-61). A folytatásban ismét a ceglédieknek kedvezett jobban a szerencse, amivel bár közelebb férkőztek ellenfelükhöz, a vezetést továbbra sem tudták átvenni. 60-70-nél Mujovic talált be távolról és ez a 10 pontos differencia a mérkőzés végére is megmaradt. Hatalmasat küzdött a PINKK Pécsi 424 és ezzel megérdemelten szerzeték meg a szezon első győzelmét – 65-75-re hazai pályán verték a VBW CEKK Cegléd együttesét.

 

Hirdetés