Hirdetés
Archivum

Megszerezte harmadik gyõzelmét a Chicago Sky:

:

Hirdetés

Péntekrõl szombatra virradóra öt mérkõzést rendeztek a WNBA-ben. Nézzük a játéknap rövid összefoglalóját.

Megszerezte idei harmadik gyõzelmét a Chicago Sky, miután 82-78-as sikert ünnepelhettek a szintén rossz formában lévõ Atlanta Dream otthonában. A mérkõzést a Dream kezdte jobban, de a 19-13-as elsõ negyed után a Sky a félidõre 41-41-nél utolérte riválisát. A harmadik negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a játékrész hajrájában a chicagói együttes 7 pontos elõnyt épített fel. Ezt a záró szakaszban õrizték is. Három perccel a lefújás elõtt már 76-63-ra mentek. Innen azonban 10-0-val felzárkózott a Dream, fordítani viszont már nem tudtak.

A Chicago Sky legeredményesebbje Allie Quigley volt, aki 33 perc alatt 22 pontot, 4 lepattanót és 2 gólpasszt ért el. A magyar válogatottból hazatérve ismét pályára lépett Courtney Vandersloot, aki ezúttal 24 perc alatt 4 pontot, 4 lepattanót és 3 gólpasszt jegyzett. A dobóformája még nem volt az igazi, 7 mezõnykísérletébõl mindössze 1 lett sikeres.

Még egy magyar érdekeltségû mérkõzést rendeztek, melyen a Phoenix Mercury 85-82-re legyõzte a Seattle Storm-ot. Diana Taurasi extra elsõ félidejével, mely során 19 pontot, közte négy triplát, szerzett, a Mercury 50-43-as elõnyre tett szert a nagyszünetig. Ezt követõen a Storm többször is felzárkózott, a Mercury azonban kézben tartotta az irányítást. Az utolsó három percbe 7 pontos elõnyrõl érkeztek, melybõl 3 a lefújásig megmaradt. A gyõztes csapatban Yvonne Turner 14 perc alatt 9 pontot ért el.

A játéknap többi mérkõzésén – az elõzetesen nagy rangadónak beharangozott összecsapáson – a Minnesota Lynx ismét erõt demonstrált és 93-76-ra legyõzte a Washington Mystics gárdáját. A Connecticut Sun 94-89-re múlta felül a New York Liberty-t. A Dallas Wings pedig 81-69-re verte a San Antonio Stars-t.

Eredmények
Connecticut Sun – New York Liberty 94-89
Chicago Sky – Atlanta Dream 82-78
Washington Mystics – Minnesota Lynx 76-93
Dallas Wings – San Antonio Stars 81-69
Phoenix Mercury – Seattle Storm 85-82

Hirdetés