Hirdetés
Magyarország

Megszerezte idei első győzelmét a Vasas Akadémia együttese

Vasas Akadémia - PINKK Pécsi 424 76-51 (15-10, 14-12, 30-11, 17-18)

Bajnokság, 7. forduló
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Nagy Viktor, Szilágyi Bálint, Kapusi Gábor (Herczeg Ágoston)

Vasas Akadémia: Bach 3, Budácsik 9, Smailbegovic 11/9, Tóth 10, Madár E. 4. Csere: Dúl 6/6, Siklós -, Heljic 4, Szerencsés 7, Salamon -, Madár K. 10, Pusztai 12/3.

PINKK Pécsi 424: Szücs 6/3, Jáhni 6/6, Vincze 7, Tenyér 2, Davis 15. Csere: Mujovic 8, Horváth 2, Foldling 3/3, Zsilinszki 2, Pucz -, Borbás -.

Fotó: Vasas Akadémia

Hirdetés

A magyar bajnokság hetedik fordulójában a Vasas Akadémia hazai pályán 76-51-re múlta felül a PINKK Pécsi 424 együttesét.

A találkozót Tóth Orsolya kosara indította, mellyel a Vasas Akadémia magához ragadta a kezdeti előnyt. 2-2-nél azonban Stewart Davis egyenlített, majd Szűcs Luca hárompontosával, illetve Davis további pontjaival a PINKK át is vette a vezetést (2-7). Ezt követően az eredmény stagnálni látszott, ugyanis hosszabb periódusig egyik csapatnak sem sikerült további pontokat szereznie. A pécsieknek több lehetőségük is volt még jobban elszakadni ellenfelüktől, ám ezekkel nem igen tudtak élni. Csapat szinten, összesítésben, hat büntetőből egyet értékesítettek. Három perccel az első negyed vége előtt 4-8-as eredményt regisztrálhattunk, majd Tóth Orsolya újból betalált, két pontra hozva fel együttesét. A Vasas végül 11-8-nál vette át a vezetést Nadija Smailbegovic kosaraival. A játékrész végül 15-10-el végződött, hazai oldalon Sara Heljic és Szerencsés Tamara, a vendég oldalon pedig Horváth Boglárka pontjaival.

Fotó: Vasas Akadémia

A második negyed viszonylag ponthiányosan indult. Az első találat közel két perc után született Heljic részéről (17-10). Őt Madár Kata követte, mellyel a hazaiak egy majdnem 10 pontos előnyt alakítottak ki (19-10). A folytatásban Davis értékesített egy büntetőt pécsi oldalon, majd Szerencsés Tamara ziccerén volt a sor, így a differenciálta 21-11-nél hivatalosan is 10 egységnyi lett. A vendégek vezetőedzője, Miljkovic Vanja kérte ki a találkozó első idejét. A rövid eligazítást követően Szűcs Luca szerzett labdát, illetve dobott ziccert. Felváltva szerezték a kosarakat a csapatok, így az eredmény érdemben nem változott. Három perccel a nagyszünet előtt 27-17-es eredményt regisztrálhattunk, és ezúttal Milos Pavlovic kért időt. A rövid szünet előtt Bozica Mujovic-nek ítéltek a bírók egy sportszerűtlen fault-ot, melyért visszatérve Bach Boglárka dobhatott egy büntetőt (28-17). Ezt követően a pécsiek szereztek további pontokat, 28-21-re változott a kijelzőn olvasható eredmény. A hátralévő időben az állás tulajdonképpen változatlan maradt, mindkét csapat szerzett egy-egy pontot, és végül 29-22-ről fordulhattak a felek.

Fotó: Vasas Akadémia

A második félidő elején Pusztai Petra kétszer is labdát szerzett, melyből két 1:0-ás ziccert dobott. Ehhez csatlakozott Tóth Orsolya ugyanilyen akciója is, mellyel a Vasas együttese összesítésben 35-22-re szakadt el vendégétől. Ekkor Davis szerezte meg 11. pontját, amire Nadija Smailbegovic válaszolt szinte azonnal (38-24). Smailbegovic újabb hárompontosát követően a hazaiak hivatalosan is egy 12-2-es rohammal indították a mérkőzés harmadik negyedét. Nagyon nagy szerepet játszik a végeredmény alakulásában az, hogy a csapatok hogyan érkeznek vissza a félidei nagyszünetből. Ez alkalommal Milos Pavlovic tanítványai tették magasra a mércét, ugyanis pár perc alatt a kezdeti hét pontos előnyükből 20+ egységnyit kreáltak (45-24). A pécsiek közül Bozica Mujovic, illetve Vincze Nikolett tartotta csapatában a lelket. 45-28 Zsilinszki Lilla hagyott ki egy középtávolit, melyből a Vasasosok támadhattak kontrába. A támadást Madár Kata értékesítette (47-28). A későbbiekben Pusztai Petra tempójával állt vissza újból a 20 pont feletti differencia (50-29). A folytatásban Dúl Terka is beállt a pontszerzők sorába, hárompontosával 55-29-re változtatta az eredményt. A játékrész végül 59-33-al végződött, a Vasas Akadémia 30-11-re nyerte meg a negyedet.

Fotó: Vasas Akadémia

A záró szakasz első perceiben hatalmas csaták folytak, hosszú ideig egyik félnek sem sikerült pontot szereznie. Végül Tenyér Zsófia értékesített két büntetőt, így 59-35-re változott az eredmény. Ekkor Pusztai Petra talált be, melyre Jáhni Zsófia egy hárompontossal válaszolt. Amilyen lassan indult a negyedik negyed, a feléhez érkezve annyival jobban felgyorsultak az események. 64-38-nál Pusztai Petra szerzett újabb kosarat, ezúttal a hárompontos vonal mögül, mellyel ő is átlépte a kétszámjegyű dobott pontot. 67-40-nél pedig a hazaiak kértek időt eligazításra. Négy perc volt hátra a mérkőzésből. A folytatásban ugyanabban a szisztémában alakultak az összecsapás eseményei. Amikor a PINKK-nek lehetősége lett volna lejjebb faragni hátrányából, a Vasasosok egyel magasabb fokozatba kapcsoltak, és nem adtak esélyt a javításra. A magyar bajnokság 7. fordulójának találkozóját  – mely során a győzelem nélküliek léptek pályára – végül 76-51-re a Vasas Akadémia nyerte hazai pályán.

Hirdetés