Hirdetés
Magyarország

Megszerezte idei második győzelmét a TFSE-MTK

VBW CEKK Cegléd - TFSE-MTK 64-75 (19-22, 12-18, 13-24, 20-11)

Bajnokság, 2. forduló
Albertirsa, Újcsarnok
Söjtöry T., Lengyel Á., Balogh Gy. (Schäffer B.)

VBW CEKK Cegléd: Szabó P. 10, Szabó D. 12/12, Katona 15/6, Szabó F. 15/6, Szirony 12/3. Csere: Kobolák 6, Viszmeg 3/3, Rakita.

TFSE-MTK: Theodoreán 7/3, Tapley 16, Jenkins 13/3, Király 4, Dúl 13/9. Csere: Szeitl 2, Baa 4, Pavel 8, Németh 11/3, Burján 1.

Hirdetés

Pénteken este pótolták a 2. fordulóba kiírt VBW CEKK Cegléd – TFSE-MTK összecsapást. Az Albertirsán rendezett mérkőzésen a TFSE 75-64-re legyőzte a Ceglédet.

Mivel ez a 2. fordulóba kiírt találkozó volt, így a ceglédi gárda a légiósai és Szabó Flóra nélkül állhatott fel. A találkozó legelején Chanise Jenkins és Ja’Tavia Tapley találataival villámgyorsan 5-0-s előnybe került a TFSE. Szabó Fanni szerezte az első hazai pontokat, melyre Theodorán Alexandra válaszolt triplával. 8-2-es állást követően azonban kiegyenlítődött a mérkőzés képe. Szabó Fanni hármasával és Katona Szidónia duplájával 8-7-re felzárkózott a Cegléd. A TFSE innen 13-7-re megugrott, Dúl Panka és Király Andrea bizonyult eredményesnek ekkor, de Szirony Dorina és Szabó Dóra sikeres távoli dobásaival 13-13-nál már döntetlen volt az állás. Innen Németh Alma és Baa Dominika révén újra a TFSE került előnybe. Németh egymaga hét pontot szerzett a játékrész hajrájában. Hazai oldalon Szabó Dóra megszerezte saját maga második, csapata negyed tripláját. Betalált Kobolák Cintia és Katona Szidónia is, de végül 10 perc után így is 22-19-re a fővárosi együttes vezetett. A második szakaszt Hegedűs Péter tanítványai kezdték jobban, Kobolák Cintia és Szabó Petra találataival átvette a vezetést a házigazda. A következő percekben pedig fej-fej mellett haladt a két gárda.

A második szakaszban három pontnál jobban sokáig egyik fél sem tudott ellépni. Végül 29-27-es TFSE vezetés után Elisabeth Pavel és Ja’Tavia Tapley találataival 35-28-ra elszakadt Magyar Bianka együttese. Sőt 37-30-nál volt labdája a TFSE-nek a még nagyobb előnyhöz. Ekkor még nem tudott élni ezzel a  lehetőséggel. Az utolsó percben azonban ismét megvillant Németh Alma, majd Burján Laura büntetője 40-31-re módosította az állást. A félidő utolsó hat percében, azaz 27-24-es előnye után mezőnykosarat a Cegléd nem szerzett. Szirony Dorina és Szabó Fanni értékesített büntetőket. A 40-31-es félidőben a TFSE-nél a 9-9 pontos Ja’Tavia Tapley és Németh Alma volt a legeredményesebb, míg ceglédi oldalon Szabó Fanni járt 8 pontnál. Amíg az első negyedben összesen nyolc triplát értékesített a két gárda, a második 10 percben egyet sem. A harmadik negyed elején vitte be a döntő futást a TFSE. Dúl Panka újra megvillant távolról, miközben Ja’Tavia Tapley négy pontot szerzett. Így 47-31-re elléptek a vendégek. Szirony Dorina szerezte a CEKK első találatát a harmadik perc végén. Dúl Panka duplája után 49-33-nál a hazaiak időt kértek, de visszatérve a pályára ismét Dúl volt eredményes. Ezzel 51-33-nál kialakult a mérkőzés addigi legnagyobb különbsége.

Szabó Petra duplájával még elkerülte a Cegléd, hogy 20 pont fölé ugorjon a differencia. Az extra sorozatot elkapó Dúl Panka azonban újabb triplát értékesített, így 56-35-nél már 21 egységgel járt előrébb a TFSE. Dúl Panka a harmadik negyedben egymaga 10 pontot szerzett. Az öt mezőnykísérletéből 4 sikeres lett. A Cegléd Szabó Dóra triplájával igyekezett megkapaszkodni és ez sikerült is. A folytatásban 20 pont környékén állt be a differencia. Az utolsó 10 percnek 64-44-ről vágtak neki a felek. A CEKK tartását dicséri, hogy hiányos összeállításban sem adta fel. Viszmeg Mira és Katona Szidónia tripláival 67-50-re szépített a házigazda. A folytatásban Szabó Fanni állt a ceglédiek élére. Négy büntetőt is értékesített. A TFSE technikaija után volt erre lehetősége, majd Kobolák Cintia is betalált. Ezzel három és fél perc alatt 69-56-ra feljött a hazai alakulat. Király Andrea törte meg a TFSE kosárcsendjét, de Szabó Fanni triplája után 71-59-nél így is mindössze 12 pont volt a felek között. Azóta már tudjuk, hogy ez a 11-12 egység volt a lélektani határ a negyedik negyedben. Az utolsó öt percbe fordulva rendezte sorait a TFSE. Ja’Tavia Tapley és Németh Alma egy-egy találata bebiztosította a vendégek sikerét. Hazai oldalról Szirony Dorina duplája és Szabó Dóra triplája zárta le a meccset, így alakult ki a 75-64-es végeredmény.

Hirdetés