Hirdetés
Archivum

Megszerezte második gyõzelmét a minszki U17-es Világbajnokságon a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Fordulatos mérkõzésen a magyar válogatott 68-60-ra legyõzte Új-Zélandot a minszki U17-es Világbajnokság második játéknapján. A harmadik negyedben 22 pontra nõtt válogatottunk elõnye. Innen riválisunk még felzárkózott, de a végjátékban higgadtan, éretten játszva értékes sikert ünnepelhetett a magyar csapat.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A mezõny egyik legkevésbé szem elõtt lévõ együttese volt az ellenfél, akik azonban az elsõ napon 25 percen át még Spanyolország életét is megnehezítették. Wentzel Nóra triplája vezette fel a találkozót. Kifejezetten jól kezdett válogatottunk, az elsõ negyed hajrájához közeledve a 10 pontot is átlépte az elõnyünk. Az elsõ szakasz végén 23-15-re vezettünk. Ismét kiváló csapatteljesítményt láthattunk, nyolcan is betaláltak ebben a periódusban. Bár a lepattanókban hátrányba kerültünk, a játék többi elemében egyértelmûen a mienk bizonyultak jobbnak. A második szakaszban sem változott a játék képe, Új-Zéland többször is felzárkózott 6 pontra, de összességében kézben tartotta az irányítást válogatottunk. Az elsõ félidõ hajrája kiválóan sikerült a magyar csapatnak: 29-23 után három perc alatt 11-2-es sorozatot teljesítettek a lányok. Mányoky Réka találata zárta az elsõ 20 percet, amivel 40-25-re módosult az állás. Ki kell emelni csapatszinten a 7 szerzett labdát és a 11 gólpasszunkat a statisztikáról.

A harmadik negyed elsõ felében is lendületben maradt válogatottunk. Gyorsan nõtt a különbség a felek között. Amikor a végül 16 ponttal és 13 lepattanóval dupla-duplát elérõ Varga Alíz duplája célt ért, 52-30-ra vezettünk. Ez volt a mérkõzés legnagyobb különbsége. Új-Zéland azonban ugyanazokat az erényeket mutatta, amit a spanyolok ellen is. Jól dolgoztak a palánk alatt, sok lepattanót gyûjtöttek, miközben egy-egy extra dobásuk is behullott. A negyed végére 55-37 után 55-43-ra zárkóztak fel. A negyedik etap elején is Új-Zéland dominált. Egyre nagyobb önbizalommal játszva kockázatos távoli dobásokat is bevállaltak. Ezekbõl kettõ behullott, amivel 55-54-re megközelítettek minket. Lélektanilag rendkívül fontos volt, hogy a vezetést nem engedtük át. Varga Alíz törte meg a kosárcsendet, aki indításból faulttal együtt ziccert értékesített. A ráadás büntetõ lejött, de a lepattanót megszereztük és Varga ismét betalált. Ez a 4 pontos akció újra a magyar csapat irányába billentette a meccset. Ezt kihasználva 63-54-re elléptünk. A végjátékban még 4 pontra visszajött Új-Zéland, de a gyõzelem nem forgott veszélyben. Angyal Barbara triplája az utolsó percben lezárta a meccset.

A magyar válogatott a hétfõi szünnap után kedden 12 óra 45 perctõl Spanyolország ellen lép pályára, ahol a csoport elsõ helye lesz a tét.

Eredmény

Magyarország – Új-Zéland 68-60 (23-15, 17-10, 15-18, 13-17)

Statisztika

Hirdetés