Hirdetés
Magyarország

Megszerezte ötödik győzelmét a TFSE-MTK

TFSE-MTK - E.ON ELTE BEAC 78 -59 (20-14, 14-20, 27-11, 17-14)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 17. forduló
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Minár László Balázs, Makrai Márton, Kapusi Gábor (Herczeg Ágoston)

TFSE-MTK: Theodoreán 10/9, Németh 4, Manis 11, Dúl P. 13/6, Dúl T. 6/3. Csere: Szeitl, Pusztai 14, Turi, Hegedűs 10, Marshall, Burján, Király 6/6,

E.ON ELTE BEAC: Koch 5/3, Angyal 5/3, Vojtulek 19, Orosz 3/3, Tóth 17. Csere: Benke, Katona 1, Milkovics 4, Radócz 2, Juhász 3.

Fotó: Borhi Mihály / TFSE-MTK

Hirdetés

A bajnokság 17. fordulójában a TFSE-MTK 78-59-re legyőzte az E.ON ELTE-BEAC gárdáját.

A BEAC együttesében a PINKK ellen bokasérülést szenvedő Morgan Green nem tudta vállalni a játékot. A 16 pont felett átlagoló légiós hiánya alapjaiban teremtett új helyzetet a vendégek számára. A TFSE igyekezett gyorsan magához ragadni a kezdeményezést. Lauren Manis és Dúl Terka 5-5 pontjával 10-3-ra elléptek a hazaiak. A BEAC tripláját Koch Dóra jegyezte. A vendégeknél Tóth Franka lépett előrébb és három duplával 10-9-nél rögtön nyílttá tette a meccset. A TFSE kisebb kosárcsendjét Ty Marshall és Hegedűs Janka törte meg, de összességében kiegyenlítetté vált a játék képe. A vendégektől például Angyal Barbara triplát értékesített. 16-14 után Pusztai Petra két találata zárta le az első negyedet, így 10 perc után 20-14-re ment a TFSE. A hazaiak 16-ból 7-et, a BEAC 18-ból 6-ot értékesített mezőnyből. A második negyedet is két Pusztai Petra találat indította, míg a BEAC oldaláról Ana Vojtulek villant meg. Az első pontjait szerezve ezen az estén.

Fotó: Borhi Mihály / TFSE-MTK

A horvát center egészen 24-19-re felhozta csapatát, de erre Király Andrea triplája érkezett válaszul. Sok hibát hozó igencsak feszült negyed kerekedett. Ty Marshall például sportszerűtlen hibát vétett. Ezt nem tudta kihasználni érdemben a BEAC, de a támadásban egyre jobban magára találó Ana Vojtulek vezetésével így is faragott a hátrányán Mészárosné Kovács Andrea együttese. Már a 14. pontját szerezte ebben a negyedben a csapata legeredményesebbjévé előlépő center, amikor 33-29-re szépített a BEAC. Sokáig őrizte pár pontos előnyét a TFSE, de ez végül elfogyott. A félidő hajrájában Tóth Franka 2+1-es megoldását, Németh Alma és Milkovics Réka egy-egy büntetőjét jegyezhettük fel, így alakult ki a 34-34-es állás. A TFSE-nél Pusztai Petra volt a legeredményesebb, 10 pontnál járt. A második negyedben a maga javára fordította a lepattanócsatát a házigazda, ahogy kevesebb eladott labdája is volt. Ezekre mind építhetett és épített is a TFSE. A harmadik negyed elején Lauren Manis és Pusztai Petra találataival két perc alatt 40-34-re szakadtak el Magyar Bianka tanítványai. Angyal Barbara büntetőkből szerezte a BEAC első pontjait, ráadásul Lauren Manis beütötte a negyedik személyi hibáját. Ez fordulópont lehetett volna, de a TFSE jól kezelte kulcsjátékosa faultproblémáit. Dúl Panka két triplával nyugtatta meg társait, amivel 48-36-ra lépett el a házigazda.

Fotó: Borhi Mihály / TFSE-MTK

Csapata rossz sorozatát Ana Vojtulek törte meg, de tartósan 10 pont alá már nem tudott visszazárkózni a BEAC. Mészárosné Kovács Andrea 49-39-nél kért időt. A folytatásban azonban a TF részéről Király Andrea is hármast értékesített, amivel 55-41-nél kialakult az addigi legnagyobb különbség. Orosz Zsófia triplájával még felcsillant a remény a BEAC előtt egy szorosabb meccsre. Nem sokkal később azonban Ana Vojtulek kipontozódott és ez végleg eldöntötte a csatát. A harmadik etapot Theodoreán Alexandra hármasa és Pusztai Petra duplája zárta, így az utolsó 10 percnek 61-45-ről vágtak neki a felek. Amíg a teljes első félidőben kettő, addig a harmadik negyedben négy sikeres távoli dobása lett a TFSE-nek. Ráadásul ebben a negyedben 13-8-ra megnyerte a lepattanócsatát és mindössze 1 eladott labdája volt, míg a BEAC-nak 5. A záró szakasz elején Theodoreán Alexandra újabb triplájával 64-45-re ellépett a TFSE. A különbség a 20 pontot ostromolta, amit aztán Theodoreán harmadik triplájával 69-47-nél át is lépett. A BEAC időt kért, de ezt követően Dúl Panka és Hegedűs Janka növelte tovább a különbséget. Az utolsó öt perc 73-49-ről érkezett el és itt már nem lehetett kérdés a győztes kiléte. Mindkét oldalon bizonyíthattak a kevesebb lehetőséget kapó játékosok is. A végeredményt Dúl Terka és Tóth Franka büntetői alakították ki, a TFSE végül 78-59-re nyert.

Fotó: Borhi Mihály / TFSE-MTK

Hirdetés