Hirdetés
Archivum

Megszorongathatja az Atlanta a Seattle Stormot:

:

Hirdetés

Vasárnap este, magyar idõ szerint 21 órakor kezdetét veszi a WNBA 2010-es nagydöntõje. Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó sorozatban a csúcsformában játszó és verhetetlennek tûnõ Seattle Storm a kimagasló favorit, de az Atlanta Dream okozhat meglepetéseket. Pikáns csatának nézünk elébe, ahol az egyik legjobban védekezõ alakulat (Seattle) fogadja az egyik leghatékonyabban támadó gárdát (Atlanta).
 

Utoljára 2001-ben fordult elõ, hogy egy negyedik helyen kiemelt csapat döntõt játszhatott a WNBA-ben. Akkor a keleti negyedik, a Charlotte Sting menetelt a fináléig, ahol azonban sima 2-0-s vereséget szenvedtek. 2010-ben az Atlanta Dream bizonyíthatja, hogy ennyire alacsonyan rangsorolt alakulatként is lehet keresnivalója, igaz ehhez kisebb csoda kellene.
 

Az Atlanta Angel McCoughtry vezetésével már 4 gyõzelmet aratott az idei rájátszásban, miközben egyszer sem találtak legyõzõre. Nyertek Washingtonban és New Yorkban, két olyan csarnokban ahova nem gyõzni járnak a vendégek. Ezeket a részben váratlan sikereket a támadójátékuknak köszönhették a Dream-nél. McCoughtry élete formájában van, legutóbb 42 pontot szórt a Liberty ellen, úgy hogy 20-ból 12 dobása ült és 21-bõl 17 büntetõt értékesített. Már régóta tudjuk, hogy egy fecske nem csinál nyarat, a legnagyobb hibát akkor követnénk el, ha csak McCoughtry-ra hegyeznénk ki az Atlanta elképesztõ nyár végi/õszi formáját. Iziane Castro Marques, Erika de Souza és Sancho Lyttle azok, akik nélkül most nem tartana itt a keleti negyedik. A döntõben ebbõl a szempontból fontos lesz, hogy ne ismétlõdjön meg a New York ellen mutatott „közjáték”, amikor a csapat levette magáról a felelõsséget és minden terhet rápakoltak McCoughtry-ra.
 

Már unalomig ismételtük a korábbi beharangozókban, hogy az Atlanta ebben a szezonban egy meccsen átlagban 38.8 lepattanót szed és a második esélybõl minden második dobásuk pontot ér. Magas poszton tehát óriási csatának nézünk elébe, Erika de Souza 15, Lyttle 13 dupla-duplánál jár, de ezúttal mindennél nehezebb dolguk lesz. A Seattle gárdájánál ugyanis az MVP Lauren Jackson magasodik palánk alatt.
 

Az Atlantának azt kell elkerülni, hogy a Phoenix sorsára jusson. A Dream a Mercury után a második legjobban támadó alakulat, 85.4 ponttal meccsenként. Az ellenfelek szétfutására és szétdobása a fegyverük, de pont ezt védi a legjobban a Storm. A Seattle egészen elképesztõ módon 73.5 pontot kapott meccsenként a rájátszásban, miközben a 99 pontot átlagoló Phoenix-szel játszottak két találkozót. Elsõsorban a Seattle visszarendezõse az ami tanítani való, egyszerûen gyilkolják a futkosós csapatokat. Jelen pillanatban nehezen elképzelhetõ, hogy ez ellen van-e fegyvere Dream-nek és persze az is kérdés, hogy reagál rá a csapat ha McCoughtry-nak nem lesz megint egy 42 pontos ihletett meccse. Ilyenre pedig azért jó esély van, ekkora bravúrt még a férfiaknál is nehéz elvárni meccsrõl meccsre.
 

Ami a hazai pályán még mindig veretlen Seattle húzóembereit illeti, a palánk alatt Lauren Jackson-ról már esett szó. A karmesteri pálca Sue Bird kezében van, aki a második legtöbb gólpasszt osztja ki a ligában, de ismerjük jól, a gyûrûbe is bedobja a labdát. Kulcsszerep juthat a 3-as Swin Cash-nek (13.8 pont, 6 lepattanó meccsenként) és a 4-es Camille Little-nek, õk a Storm mindegyik meccsén kezdõk voltak. Ha jól összeszokott alapcsapatból senki sem válik ki és jelentõs formahanyatlást sem mutat, könnyen lehet, hogy péntek hajnalban söpréssel ér fel a csúcsra egy csodálatos szezon után a Seattle.

A döntõ meneterendje:

1. mérkõzés: Seattle Storm – Atlanta Dream – vasárnap 21:00

2. mérkõzés: Seattle Storm – Atlanta Dream – szerda 3:00

3. mérkõzés: Atlanta Dream – Seattle Storm – péntek 2:00

4. mérkõzés: Atlanta Dream – Seattle Storm – vasárnap 21:00 /ha szükséges/

5. mérkõzés: Seattle Storm – Atlanta Dream – szerda 3:00 /ha szükséges/

A döntõ az egyik fél harmadik gyõzelméig tart.

Hirdetés