Hirdetés
Archivum

Megszorongatta a címvédõt a Sopron:

:

Hirdetés

Harcos játékkal megnehezítette a Salamanca életét a soproni csapat. 9 perccel a lefújás elõtt 56-55-nél 1 pontra sikerült felzárkózni és a sokat hibázó címvédõ csak a végjátékban tudta megszerezni a gyõzelmet. A végül 74-64-es spanyol sikert hozó mérkõzés hõse a 34 pontos Dewanna Bonner volt.

A címvédõ Salamanca várt szerdán Székely Norbert tanítványaira. Múlt héten az Orenburg ellen sem volt könnyû dolga a Sopronnak, de a Salamanca az oroszokhoz képest is más kategóriába tartozik.

Kifejezetten jól kezdtek a hazaiak és másfél perc után már 9-2-re vezettek. Sajnos a jó sorozat eddig tartott és két perccel késõbb – a második félidõre a kispadon felejtett – Coleman triplája után már 9-9 állt az eredményjelzõn. Az elsõ negyed második fele a spanyol csapatról szólt. A vendégek sorozatban harcolták ki a büntetõket és Isa Sanchez egyszer sem hibázott. A negyed utolsó percére így 6 pontra hízott a differencia. A játékrész végére maradt azonban a csattanó, amikor Bonner félpályás triplájával 23-14-re léptek el a vendégek.

A második negyed eleje Bonner parádéját hozta. Sorra szerezte a pontokat a sajátos felépítésû amerikai játékos és ahogy a Polkowice vagy a Schio, úgy ezúttal a Sopron sem tudta megállítani. A második etap közepére 33-21-re léptek el a spanyolok. Ezek kulcspillanatok voltak, mivel könnyen elúszhatott volna az összecsapás, de Horti 2+1-es megoldása után sikerült megragadni 6-7 pont távolságban a címvédõ mögött. A szünet elõtti utolsó másodpercekben az idõközben a harmadik személyi hibáját is begyûjtõ Zavecz duplájával alakult ki a 41-34-es félidei eredmény.

A vendégeknél 20 perc után Bonner remekelt a 13 pontjával, míg a soproni oldalon a 10 pontos Zavecz és a 9 pontos Fegyverneky tartotta mérkõzésben a csapatát. A két együttes között az eladott labdákat tekintve volt nagyobb a különbség. A spanyolok 6, a soproniak viszont 10 alkalommal szórták el a labdát, ráadásul ezeket a hibákat rendre megbüntette Lucas Mondelo alakulata.

A harmadik negyed külön kiemelést érdemel. A soproniak a szünetben szemmel láthatóan rendezték a soraikat, miközben a Salamancánál csak Bonner játékában volt pont. Ennek ellenére sokáig így is állandósult a 8-10 pontos differencia, mígnem a negyed utolsó 3 percére Krnjic duplájával 51-45-re sikerült felzárkózni. Ez volt az elsõ jele egy olyan rohanásnak, ami bizony még a címvédõt is megzavarta. Ezt követõen betalált az elsõ félidõben keveset mutató Krivacevic is, a különbség pedig olvadt és olvadt. Ha a negyed végén Fegyverneky Zsófi nem hibáz két büntetõt, akkor döntetlen lehetett volna az állás. A harmadik negyed végén az 55-53-as eredmény, azaz a 2 pontos hátrány még így is sokkal biztatóbb volt, mint amit a feldobás elõtt vagy éppen a második negyed elején remélhettünk.
 

A negyedik negyed elején tovább folytatódott a soproni roham és 9 perccel a lefújás elõtt 56-55-nél 1 pontra sikerült felzárkóznia a magyar bajnoknak. A Salamanca klasszisa azonban itt mutatkozott meg igazán. Amikor a legjobban kellett, akkor rázta meg magát a címvédõ. A veterán, de fáradhatatlan Antoja tovább szigorított a védekezésén, Bonner még keményebben odatette magát és Marta Fernandez is megvillantotta a klasszisát. 5 perccel a lefújás elõtt egy 10-0-s roham végén 66-55-re meglógtak a vendégek. Ha õszinték akarunk lenni, akkor ezzel el is dõlt a mérkõzés sorsa. Székely Norbert még idõt kért, mely után egy rövid ideig 6 pontra zárkózott fel a Sopron, de gyõzelmi esélyek már nem voltak. Az extraklasszis Bonner még az utolsó percekben is feltartóztathatatlanul robogott elõre és végül 74-64-es sikert aratott a címvédõ.
 

A lefújás pillanatában akár egy kevés hiányérzetünk is lehetett, mivel egy nem túl jól játszó Salamanca aratott 10 pontos gyõzelmet Sopronban. A mérkõzés összképéhez azonban hozzátartozik, hogy minden kulcsszituációban a spanyol együttes volt a pontosabb és ez döntõnek bizonyult. A Salamancánál a 32 pontot és 10 lepattanót szerzõ Bonnert kell kiemelni, de Antoja sem mindennapi mezõnymunkát végzett. A hazaiaknál Horti 16, Fegyverneky 15, Zavecz 13, Krivacevic 12 pontig jutott, a többiekben viszont egyáltalán nem volt pont.

Eredmény
UNIQA Euroleasing Sopron – Perfumerias Avenida Salamanca 64-74 (14-23, 20-18, 19-14, 11-19)

Statisztika

Hirdetés