Hirdetés
Archivum

Megszorongatta a Kurszkot a Sopron Basket:

:

Hirdetés

A nõi kosárlabda Euroliga 5. fordulójában a Sopron Basket hazai pályán 65-58-as vereséget szenvedett a Dinamo Kurszktól. A soproniak 35 percen át szorongatták bombaerõs riválisukat. A hajrában érvényesítette fölényét a Kurszk.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Nagy várakozás elõzte meg Breanna Stewart személyében napjaink legmagasabban jegyzett nõi játékosát is felvonultató Kurszk soproni vendégjátékát. Roberto Iniguez együttese múlt héten Salamancában kiváló teljesítményt nyújtott és joggal bízhattunk abban, hogy az orosz riválist is sikerül megszorongatni. Ezt maximálisan megvalósította a Sopron. Ettõl függetlenül nem indult jól a meccs, nem telt 5 perc amikor 9-3-as hátránynál már hazai idõkérés miatt állt a játék. Rendezte sorait a Sopron, elsõsorban a védekezés terén kellett pontosítani. A negyed végén ráadásul a második tripla ért célt a mieinktõl. A 16-12-rõl induló második szakasz elején 5-7 egység között mozgott a differencia, de teljesen egyenrangú ellenfele volt a Kurszknak a soproni gárda.

A félidõ utolsó öt percébe fordulva 26-19 után Angela Salvadores és Amanda Zahui tripláival kezdte meg a felzárkózást a magyar bajnok. Zahui újabb találatával 29-28-nál már a mieinknél volt az elõny. Ez egy 10-2-es szériát jelentett. A svéd center klasszis teljesítményét jól mutatja, hogy a félidõben 11 pontnál és 7 lepattanónál járt. A magyar csapat pedig 32-31-re vezetett. A számok nem adják vissza, hogy mekkora küzdelem zajlott a pályán. Elsõsorban a védekezés dominált. A statisztikát figyelve az öt sikeres hárompontos mellett ki kell emelni, hogy jobban szedték a lepattanókat a mieink és az eladott labdák száma is alacsonyan maradt. A harmadik negyed elején egy-egy kihagyott ziccer okozhatott fejfájást a szakmai stábnak. Ismét gyorsan idõt kellet kérnie Roberot Iniguez-nek, miután négy percen át nem találtak be a tanítványai.

A Sopron tartását dicséri, hogy 40-32 után sem engedte el a meccset. Sõt, egy 10-3-as sorozattal 43-42-ra sikerült felzárkózni. Komoly csapatteljesítmény volt ez, hiszen a nagy futás alkalmával a Dupree, Turner, Fegyverneky, Zahui, Crvendakic ötös minden tagja jegyzett pontot. Innentõl sokáig nem alakult ki nagy különbség. A harmadik etapot Fegyverneky találata zárta, amivel 46-46-ra módosult az állás. A záró szakasz elsõ fele is kiegyenlített mederben haladt. Kemény, feszült, vitatott ítéletektõl sem mentes rangadót láthattunk. A fáradni látszó soproni kulcsemberek ellen fokozatosan érvényesült az orosz fölény. Végül 50-50 után egy 7-0-s sorozattal fordította a maga javára a meccset a Kurszk. A hajrában is becsülettel ment elõre a Sopron, de a 31 ponttal záró Tina Charles triplája 64-52-nél döntõnek bizonyult. A vereség ellenére erre a mérkõzésre is bõven lehet építeni. Teljesen egyenrangú ellenfele volt a Sopron a Kurszknak. Amanda Zahui 15 ponttal és 12 lepattanóval dupla-duplát ért el.

Eredmény

Sopron Basket – Dinamo Kurszk 58-65 (12-16, 20-15, 14-15, 12-19)
 

Statisztika

Hirdetés