Hirdetés
Archivum

Megszorongatta a Sopron az Orenburgot:

:

Hirdetés

Jól tartotta magát a Sopron az Orenburg otthonában, de végül 64-51 arányú vereséget szenvedett. Székely Norbert együttese három negyed után még 44-43-ra vezetett, sõt a negyedik szakasz elején lett volna esély tovább növelni az elõnyt. Ez azonban nem sikerült, az utolsó 5 percben pedig Katie Douglas bravúros pontjai végzetesnek bizonyultak.

Hosszú, kimerítõ utazás és 5 óra idõeltolódás. Ezzel jár egy orenburgi túra, mely ezúttal a Sopronra várt a nõi kosárlabda Euroliga B-csoportjának csapatai közül. Felemás elsõ negyeddel indult az összecsapás. 53 másodperc telt el, amikor már 5-0 állt az eredményjelzõn. Az elsõ percek kritikusak voltak, de Fegyverneky Zsófi remek betöréseivel mérkõzésben tartotta a csapatát. Szerencsére sikerült idõben megfogni a találkozót és 2 és fél perccel a negyed vége elõtt 11-11-nél már utol is érte riválisát a soproni csapat.

Belelendültek Székely Norbert tanítványa mivel nemcsak utolérték, de egy idõre állva hagyták az oroszokat. Eredményes volt Krivacevic és az ekkor már 7 pontnál járó Fegyverneky is. Az utolsó másodpercekben pedig Krnjic egy sikeres büntetõjével alakult ki a 16-11-es állás egy negyed után.

A második szakasz Douglas duplájával indult, de ami ennél sokkal nagyobb problémát jelentett, hogy 4 és fél percig nem talált a gyûrûbe a soproni csapat. Ezen hosszú kosárcsendet kihasználva Ruzanova, Brunson és Douglas pontjaival 19-16-ra fordított a hazai együttes. Kurasova 2+1-es megoldásával 4 perccel a nagyszünet elõtt 19-19-nél sikerült egyenlíteni, de két perccel késõbb Danilochkina triplája már azt jelentette, hogy 27-19-re vezet az Orenburg. Székely Norbert idõt is kért, ami megtette hatását. A félidõ elõtti utolsó 2 perc 6-2-es soproni futást hozott, aminek köszönhetõen mindössze 29-25-ös orenburgi vezetéssel vonulhattak pihenõre a csapatok.

A szünetben a Sopron legeredményesebbje Fegyverneky volt, aki viszont mind a 7 pontját az elsõ negyedben szerezte. A másik oldalon Verameyenka remekelt 9 pontjával és 4 lepattanójával, ahogy a sorozat elején Sopronban, úgy most sem sikerült megfogni a fehérorosz klasszist. A szünetben a lepattanókat tekintve 14-11-re vezettek a hazaiak, de az Orenburg nyolc labdát is eladott, miközben a Sopron csak négyet.

A harmadik negyedben tipikus Orenburg-mecset láttunk. Azok a csapatok, akik megcsinálták az Orosz bajnokságban és az Euroligában a szerencséjüket Aleksandr Kovalev gárdája ellen, mind ezeket a 7-8 perces hullámvölgyeket használták ki. A negyed elején még Verameyenka duplája után 35-28-ra meglépett a házigazda, innentõl kezdve azonban a Sopron percei jöttek el. Fûrész Dina egy triplával hozta látótávolságba a társait, majd Kurasova duplája után 37-34-nél már ott loholt a riválisa nyakán a magyar csapat. A negyed végjátékából Székely Norbert tanítványai jöttek ki gyõztesen. Ekkor sorra szórta el a labdákat az Orenburg és kis túlzással a játékvezetéssel többet törõdtek a hazaiak, mint a játékkal. Fegyverneky, illetve Horti villanásai után végül 44-43-as magyar elõnyrõl árulkodott az eredményjelzõ 30 perc után.

A negyedik szakasz eleje döntõnek bizonyult. 2 és fél percen át nem találtak a gyûrûbe a csapatok, ezen idõ alatt pedig többször is támadhatott a Sopron, hogy növelje az elõnyét. Kimaradtak a helyzetek és amikor Katie Douglas dudaszó pillanatában értékesített triplájával 46-44-re átvette a vezetést az Orenburg, érezhetõ volt, hogy megfordult a mérkõzés menete.

Elkezdtek betalálni a hazaiak és 6 perccel a találkozó vége elõtt egy újabb Douglas tripla 51-44-nél már komoly hátrányba sodorta a Sopront. Székely Norbert másfél perc alatt kétszer is idõt kért, aminek lett eredménye, hiszen 3 perc 25 másodperccel a lefújás elõtt 53-49-re sikerült felzárkózni. A fordítás azonban már nem jött össze. Az utolsó három percben érvényesült az oroszok fizikai fölénye. Sorra érkeztek a pontok a palánk alól és végül 64-51-re megérdemelten gyõzött a hazai gárda.

A Sopron legeredményesebbjei a 16 pontos Kurasova és a 11 pontos Fegyverneky voltak. A másik oldalon Douglas 18, Verameyenka 13, Brunson 12 egységig jutottak. Az oroszok bár 15 labdát adtak el a soproni 8-cal szemben, de a lepattanókért folytatott csatát 44-24-re nyerték. Nagyot küzdött a Sopron, de a mérkõzés végére elfogyott. A látottak alapján 35-36 percig reális esély volt a bravúrra a vártnál többet hibázó orosz gárda ellen. A hazaiak egy extraklasszis Katie Douglas-szel voltak többen, aki kulcspillanatokban nem hibázott.

Eredmény
Nagyezsda Orenburg – UNIQA Euroleasing Sopron 64-51 (11-16, 18-9, 14-19, 21-7)

Statisztika

Hirdetés