Hirdetés
Archivum

Megszorongatta bombaerõs riválisát a TFSE:

:

Hirdetés

Vasárnap megkezdõdött a Coimbrában zajló Európai Egyetemi Játékok nõi kosárlabda tornája. Az elsõ mérkõzésén a TFSE remek játékkal megszorongatta a Pitesti Egyetem csapatát és végül nagy csatában 77-73-as vereséget szenvedett.

Rögtön az elsõ találkozón a legerõsebb rivális, Romániából a Pitesti Egyetem ellen lépett pályára a TFSE. A román csapatban többek között a ZTE NKK gárdájából ismert Elisabeth Pavel is ott volt, de még rajta kívül két elsõ osztályú játékost vonultattak fel. Riválisunk villámrajtot vett és 16-6-os elõnyre tett szert. Az elsõ negyed végére viszont 21-15-re felzárkózott a TFSE, ezzel teljesen nyílttá téve a folytatást.

A második negyedben sokáig 8-10 pont közötti differencia jellemezte az összecsapást. A félidõ hajrájában azonban 39-29 után 8-2-es sorozattal 41-37-re sikerült felkapaszkodni. A harmadik negyedben Németh Alma, Shirian Fatime és Varga Barbara eredményes játékával – végül hárman együtt 50 pontot értek el a meccsen – ledolgozta hátrányát a TFSE. Karlócai Julianna triplájával 52-50-nél pedig elõször vezettek a mérkõzésen a magyar lányok.

Lendületben maradt Magyar Bianka együttese, így a harmadik szakasz végén már 60-54-es elõnyt regisztrálhattunk. A záró negyed elején két sikeres tripla után 68-57-nél a 10 egységet is átlépte a differencia. Felcsillant a remény a bravúrra, a román együttes azonban megmutatta klasszisát. Extra távoli dobásokkal egy 13-1-es sorozat végén 71-70-re felzárkóztak. Ekkor még két perc volt hátra a találkozóból.

Kiélezett végjáték kerekedett. Kevesebb, mint egy perccel a vége elõtt 73-70 után egy újabb triplával egyenlített ellenfelünk, majd az utolsó fél percben két sikeres támadást vezetve megszerezte a gyõzelmet a Pitesti Egyetem. Remek meccset játszott a TFSE. A vereség ellenére a mai napon látottakra lehet alapozni a torna hátralévõ szakaszában.

Változott a mérkõzések programja. A TFSE hétfõn magyar idõ szerint 10 órától csap össze a Bécsi Egyetem csapatával. Nem lesz könnyû feladat regenerálódni, ráadásul az osztrák együttes is igen komoly játékerõt képvisel. Sigi Koizar személyében szintén találunk egy olyan játékost a keretükben, aki hazánkban is eredményesen szerepelt.

Eredmény
TFSE – University of Pitesti 73-77 (15-21, 22-20, 23-13, 13-23)

Nyilatkozat
Magyar Bianka: „Tudtuk, hogy a csoport legerõsebb csapatával találkozunk. Az elsõ percekben tiszteltük ellenfelünket. Utána azonban egyre jobban elhittük, hogy lehet esélyünk a gyõzelemre. Egylabdás végjátékra került sor, ahol a szerencse is ellenfelünk mellett állt. Erre a teljesítményre lehet építeni a folytatásban.”

Pontszerzõk

Hirdetés