Hirdetés
Archivum

Megszorongatták a Tarantót:

:

Hirdetés

Harmadik fordulójához érkezett vasárnap este az Olasz Bajnokság. Az EuroLigások közül a Schionak nem volt nehéz dolga, miután a szebb napokat látott Como 10 perc alatt megadta magát. A Taranto ellenben megszenvedett a G.M.A. Phonica Pozzuoli gárdájával, itt három negyed után még a kiscsapat vezetett. Magyar sikert is feljegyezhettünk ezen a játéknapon, mivel Ujhelyi Petra a Bracco Geas színeiben dupla-duplát ért el az Erg Priolo ellen.

Az Olasz Bajnokság harmadik fordulójában a legérdekesebben a G.M.A. Phonica Pozzuoli és a Cras Basket Taranto összecsapása alakult. Itt egy félidõn át fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a harmadik negyedben ellépett a magasabban jegyzett ellenfelétõl a Pozzuoli. A negyedik etap elején még 49-44-es hátrányban volt a Taranto, majd a végjátékban érvényesült a nagyobb rutinjuk, így a vége 60-64 lett. A gyõztes csapatból a 14 pontos Kathy Wambe remekelt, de Elodie Godin (13 pont, 7 lepattanó) és Sara Giauro (12 pont) játéka is kiemelendõ.

A Schionak messze nem volt ilyen nehéz dolga a szebb napokat látott Como ugyanis az elsõ negyedben csak 4 pontig jutott, miközben 18-at kaptak. A folytatásban ugyan megpróbált kapaszkodni a Como, de gyõzelmi esélyeik nem voltak. A Schionak még az is belefért, hogy Sandro Orlando, vezetõedzõ gazdálkodjon a kulcsemberek játékperceivel. A gyõztes csapatból a 26 pontig jutó Laura Macchi vitte a prímet.

Ujhelyi Petra csapata a Bracco Geas az Erg Priolo otthonában lépett pályára. A találkozón egy percig nem volt esélye a hazai hölgykoszorúnak. A félidei 5 pontos vezetése után a harmadik és negyedik negyedben remekelve 55-79-es gyõzelmet aratott a Bracco Geas. A fényes sikerbõl Ujhelyi Petra 11 ponttal és 10 lepattanóval vette ki a részét.

Eredmények

Lavezzini Parma – Umana Venezia 66-59
G.M.A. Phonica Pozzuoli – Cras Basket Taranto 60-64
Famila Wüber Schio – Pool Comense 69-57
Erg Priolo – Bracco Geas S.S.Giovanni 55-79
Job Gate Napoli – Officine Digitali Faenza 54-64
Agos Ducato Lucca – Liomatic Umbertide 32-51

Hirdetés