Hirdetés
3x3

Megszorongattuk a francia válogatottat Bordeaux-ban

Franciaország - Győr 14-11

FIBA 3x3 Women's Series Bordeaux Stop 2024
Bordeaux, Franciaország

Franciaország: Hortense Limouzin 2, Marie-Eve Paget 1, Myriam Djekoundade 8, Laetitia Guapo 3.

Győr: Jáhni Zsófia 6, Szabó Fanni 4, Wentzel Nóra 1, Szirony Dorina

Hirdetés

A keddi esőzés miatt mindössze egy csoportmeccsét tudta lejátszani a bordeaux-i FIBA 3×3 Women’s Series tornán a Jáhni Zsófi, Szabó Fanni, Szirony Dorina, Wentzel Nóra összeállítású csapatunk. A mieink kifejezetten jól küzdve mindössze 14-11-re maradtak alul az olimpiára készülő francia válogatottal szemben.

Esőhelyszínen, tehát csarnokban rendezték az esti programot a bordeaux-i FIBA 3×3 Women’s Series tornán. A játéknap menetrendjét is át kellett írni a kedvezőtlen időjárás miatt. A csoportunkból a csehek elleni találkozónk szerda délelőtt 10 órára került.

A csehek bombameglepetést okoztak a csoportkör nyitányán, hiszen 12-11-re legyőzték a franciákat. A hazaiak így hatványozott bizonyítási vággyal kezdtek ellenünk és ezt igazolva 5-1-re elléptek. Sokáig az egyetlen magyar pont Jáhni Zsófi nevéhez fűződött. A mérkőzés középső szakaszára rendeztük a sorainkat, Jáhni Zsófi újabb villanásaival, illetve Szabó Fanni találatával 5-4-re szépítettünk.

A felzárkózás után kifejezetten jól tartotta magát csapatunk. Még 6-5-nél is volt labdánk az egyenlítéshez. A hajrához közelítve 11-5-re megugrottak a franciák, de aztán Szabó Fanni és Jáhni Zsófi 13-9-re felhozta csapatunkat, teljesen nyílttá téve a csatát.

A végjátékban Wentzel Nóri is megszerezte első pontját. A találkozót keretbe foglalva Szabó Fanni és Jáhni Zsófi egy-egy találata zárta le magyar részről az összecsapást. Végül 14-11-es vereséget szenvedtünk, de ezek a hajrában szerzett pontok nagyon sokat érnek.

A negyeddöntőhöz a csehekkel ki-ki mérkőzést vív csapatunk. Elég két ponttal legyőzni a riválist a legjobb nyolc közé jutáshoz. A találkozót szerdán 11 órától rendezik.

Hirdetés