Hirdetés
Archivum

Megszületett a második chicagói siker is, Coates nem hibázott dobást:

:

Hirdetés

A WNBA vasárnapi játéknapján ismét pályára lépett a Chicago Sky. A szombati indianapolisi sikerük után vasárnap hazai pályán a New York Liberty-t fogadták és gyõzték le 80-76-ra. Alaina Coates mind a négy mezõnykísérlete sikeres lett, Allie Quigley pedig 22 ponttal ismét csapata legeredményesebbjének bizonyult.

A Chicago Sky másfél perc alatt 7-0-ra lépett el, de sokáig ez volt a legnagyobb differencia a felek között. A New York Liberty gyorsan felzárkózott és onnantól kiegyenlített mederben zajlott a küzdelem. 10 perc után 22-22-es állást regisztrálhattunk. A második etapban fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. A szünetben a Liberty járt elõrébb 40-38-nál. Az elsõ félidõben a Sopron Basket centere Alaina Coates sok lehetõséget kapott és mind a három mezõnykísérlete sikeresnek bizonyult. A második félidõben sem hibázta el a mezõnykísérletét, így négybõl négy vállalása pontos lett és végül 8 egység került a neve mellé.

A harmadik negyedben sem változott a játék képe. A Sky 44-44 után kisebb lépéselõnybe került, de 6-7 pontnál nagyobb különbséget nem tudott kialakítani. Az utolsó 10 percnek 56-51-rõl futottak neki a csapatok. Itt a Liberty kezdett jobban, így két perc alatt 62-60-ra fordítottak. A Sky-nál ekkor Allie Quigley lépett elõ vezérré, aki a negyedik negyedben 15 pontot tett hozzá az addigi 7 pontja mellé. Az utolsó három percbe a hazaiak 74-73-as vezetésérõl érkeztünk. A Sky innentõl nem engedte ki a kezébõl az irányítást. Quigley mellett Jamierra Faulkner remekelt, aki végül egy trükkös megoldásból az utolsó percben a gyõzelmet is bebiztosította csapatának. Két nap, két siker – kiváló chicagói kezdés.

Hirdetés
Hirdetés