Hirdetés
Archivum

Megszületett a második Minnesota siker:

:

Hirdetés

A WNBA keddi játéknapján egyetlen találkozót rendeztek, melyen megszületett a Minnesota Lynx második sikere. Maya Moorék 10 ponttal verték a Tulsát.

Minneapolisban 7713 nézõ volt kíváncsi a Minnesota Lynx és a Tulsa Shock összecsapására a WNBA keddi játéknapján. A Lynx vasárnap behúzta a gyõzelmet a Los Angeles Sparks ellen és az idei második sikerükre készültek. Maya Moorék ennek megfelelõen nagyon bekezdtek ezen az estén, 10 perc alatt 24 pontig jutottak, míg a vendégek ugyanennyi idõ alatt mindössze 8 pontot termeltek.

A Tulsának a második negyedben sem sikerült közelebb kerülnie, 15-17 pont környékén állandósult a differencia. Azért, hogy a késõi idõpont ellenére az európai szurkolók ne aludjanak el, a nagyszünet elõtti percekben a végül 16 pontig és 15 lepattanóig jutó Cambage villant és ezzel a vendégek 11 pontra zárkóztak fel.

A harmadik negyedben azonban helyreállt a világ rendje, a különbség 20 pontra hízott és ezzel minden lényeges kérdés el is dõlt. A negyedik szakaszban a Lynx padja kapott fõszerepet, ezt kihasználva a Shock megfelezte a hátrányát, így alakult ki a 75-65-ös végeredmény.

Bár Maya Moore nevével harangoztuk be a találkozót, de ez az este nem a fiatal titánról szólt. Moore a mezõnybõl tízbõl kettõt dobott be és összesen 7 pontig jutott. A Lynx pontjairól Brunson (17 pont) és Augustus (16 pont) gondoskodott. A Tulsánál Cambage klasszisa megint kevésnek bizonyult a sikerhez. Társai közül Amber Holt neve mellé például 4 egység került.

Eredmény
Minnesota Lynx – Tulsa Shock 75 : 65 (24:8) (15:20) (21:12) (15:25)

Hirdetés