Hirdetés
Archivum

Megszületett a megállapodás a pécsi csapatok között:

:

Hirdetés

Hétfõn 18 órától tartott a szurkolók számára közös tájékoztatót a két pécsi csapat vezetése, melyen vázolták a jövõbeni együttmûködés terveit. Emellett a PEAC-Pécs játékoskeretét is megismerhettük. Az alábbiakban a klubok közleményei olvashatóak. Elõbb a közös közlemény, majd a PEAC-Pécs és a PINKK Pécsi 424 keretére vonatkozó része.

Fotó: peacpecs.hu - pinkk.hu

Fotó: peacpecs.hu – pinkk.hu

A pécsi csapatok közös közleménye

Fontos lépéseket tettek az érintettek annak érdekében, hogy a következõ bajnokságtól sikeresebben, egységesebben, összehangoltabban képviseljék Pécs városát a nõi kosárlabda bajnokságban.

Három éves együttmûködési megállapodást írt alá Pécs Megyei Jogú Város, a PEAC-PÉCS csapatát üzemeltetõ Kosárlabda Akadémia Sport Kft. és a PINKK Pécsi 424-et irányító Mecsek-kosár Kft. vezetése. A megállapodás célja hogy újra erõs, ütõképes, gazdaságilag versenyképes csapata legyen a pécsi nõi kosárlabdázásnak, és a kiváló infrastruktúrával rendelkezõ pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiáról a jövõben kikerülõ fiatalok is kibontakoztathassák tehetségüket az élvonalban. A jövõben a két csapat összehangolja majd a céljait annak érdekében, hogy a PEAC-PÉCS a lehetõ legjobb eredményt tudja elérni, a PINKK-Pécsi 424 pedig olyan stabil, elsõ osztályú csapat maradjon, amely elsõsorban értékes fejlõdési pályát kínál az elõbbre lépni akaró tehetségeknek.

Az együttmûködés révén játékos-mozgásokra is sor kerül most is és a jövõben is: augusztustól a PEAC-PÉCS csapatában folytatja pályafutását Gémes-Sarok Nikolett és Ruják Nóra is, a PINKK két tapasztalt, rutinos ászával 3 évre szerzõdött a fekete-fehér klub. A PINKK NB I A. csoportos csapatában jut majd lehetõséghez Kozármislenyben a következõ idényben kölcsönszerzõdéssel Szücs Réka és Szücs Lilla, akik eddig a PEAC-PÉCS-ben és az NB I B-ben induló PEAC-PÉCS-Pingvinek csapatának erõsségei voltak.

A megállapodásban szerepel az is, hogy a két csapat – amely egyaránt indít NB I B-s csapatot is az új bajnokságban – a felkészülés során együttmûködik egymással (közös edzõmeccsek, tornák szerepelnek a tervek között), egyeztet a sportszakembereinek képzésérõl, szurkolói számára pedig lehetõvé teszik egymás mérkõzéseire történõ belépést közös bérlet kiadásával.

PEAC-Pécs (forrás: peacpecs.hu)

A PEAC-PÉCS csapata új szakmai stábbal vág neki augusztus közepétõl a 2018/2019-es idénynek, miután hosszú távú megállapodást kötött az új vezetõ edzõvel, aki Meszlényi Róbert lesz. – Városunk vezetésével és a klub szakmai irányítóival közösen azt szerettük volna, ha magyar vezetõedzõje lesz a PEAC-PÉCS-nek, aki hosszabb távra jó megoldást jelent számunkra. Örömmel írtunk alá 2+1 éves szerzõdést Meszlényi Róberttel, aki számomra még a Soproni Postással vívott hatalmas csaták során írta be magát a sporttörténelembe – nyilatkozta Kond Árpád ügyvezetõ. Az 50 éves, Sopronban élõ szakvezetõ az elmúlt öt évben a Soproni Sportiskola utánpótlás csapatainál edzõsködött, nevelt és alkotott, ám az azt megelõzõ 17 évben egyebek mellett bajnoki és kupadöntõt játszott a Soproni Postással, illetve Magyar Kupát nyert az Univer Kecskemét férfi csapatával, és dolgozott a férfi válogatott szövetségi kapitányaként is.

Meszlényi Róbert munkáját másodedzõként Ábrahám Márta fogja segíteni, aki az elmúlt két évben a Gyõr együttesénél tevékenykedett. A csíkszeredai születésû szakemberrel két évre írt alá a klub, õ az ellenfelek feltérképezése mellett az egyéni képzésekben is jelentõs erõsítést fog jelenteni, hiszen ezt a nyarat az utánpótlás válogatott mellett az MKOSZ székesfehérvári bázisán tölti, ahol több fiatallal végeznek egyéni fejlesztõ tevékenységet.

A PEAC-PÉCS együttesében a már említett két pécsi illetõségû érkezõ mellett lesznek régi és új arcok is. – Nagy erõfeszítéseket tettünk azért, hogy az elmúlt idényben kiválóan teljesítõ Sarah Imovbioh a jövõ évadban is nálunk játsszon, és örömmel jelenthetem be, hogy sikerrel jártunk, a nigériai center, aki a 2017/2018-as idény legjobb pontszerzõje és legtöbb lepattanót szerzõ játékosai volt, az új évadban is a PEAC-PÉCS mezében szerepel majd. Hosszabbítottunk a rendkívül tehetséges, nyáron az U18-as válogatottal VB-résztvevõ Wentzel Nórával, és marad nálunk az U20-as válogatott Tenyér Zsófia. Sikerült megszerezni két nagyszerû magyar válogatott játékost, a 29 éves, 180 cm magas kiváló hátvéd-bedobót, Simon Zsófiát a Gyõr bronzérmes gárdájától igazoltuk, míg a nyáron a magyar válogatottban jó teljesítményt nyújtó 24 éves, 190 cm magas Barnai Juditot a BEAC-tól szerzõdtettük a következõ évadra.

A PEAC-PÉCS-ben folytatja a VB-résztvevõ Belgium válogatottjának irányítója, a 168 cm magas, 25 éves Julie Vanloo, aki legutóbbi idényében az Istambul Universitesi és a francia Lyon együttesét erõsítette. Csapatunk magas posztjainak stabilitása érdekében a 29 éves, 189 cm magas szlovák Katarina Tetemondovát igazoltuk le. Természetesen nem mondhattunk le arról, hogy a legrátermettebb fiataloknak további perspektívát kínáljunk, így a tavaly Hartung Anita irányításával bronzérmet szerzõ junior gárdánkból a center Kovács Kitti és az irányító Jelena Radonjic is az elsõ csapattal fog nekivágni a munkának, és az ajtó még nyitva áll további fiatalok elõtt.

Egyúttal szeretném megköszönni a tavalyi munkát a tõlünk távozóknak is, Licskai Zsófinak, Rasheed Ritának, Demeter Nórának, Sellei Dalmának, Sanja Mandic-nak, Maja Vucurovic-nak, Brie Roberson-nak sikeres folytatást kívánunk. Ugyanúgy nagyon szorítunk és kitartást kívánunk az Egyesült Államokba távozó Juhász Dorkának is, akit hazavárunk, ahogy lehet – mondta el az ügyvezetõ, aki számít az új idényben a PEAC-PÉCS szakmai stábjában Rátgéber László szaktanácsaira, Éles Péter, Jágity Csaba, Hartung Anita, és Gyenizse Áron munkájára is.

PINKK Pécsi 424 (forrás: pinkk.hu)

A PINKK-Pécsi 424 2018/19 NB1/A bajnokságban szereplõ csapat játékoskeretének és edzõi stábjának bejelentése hamarosan. Amatõr NB1-es csapatunk a PVSK Akadémiával szorosan együttmûködve kerül versenyeztetésre.

Hirdetés