Hirdetés
Archivum

Megszületett a Phoenix Mercury elsõ idei gyõzelme:

:

Hirdetés

Vasárnapról hétfõre virradóra három mérkõzést rendeztek a WNBA-ben. Nézzük a játéknap rövid összefoglalóját.

A Chicago Sky 92-87-es gyõzelmet aratott a Dallas Wings otthonában. A Sky Elena Delle Donne és Cappie Pondexter ponterõs játékával (ketten együtt 32 pontig jutottak) már a mérkõzés elejétõl kezdve uralta a találkozót. A második negyedben a 17 pontot is elérte a differencia. A félidõre 10 egység alá jött a Wings, de a folytatásban sem mutatkoztak gyõzelmi esélyeik. Allie Quigley 9 perc alatt 13 ponttal és 2 lepattanóval zárt.

A Phoenix Mercury megszerezte az elsõ gyõzelmét idén, miután 93-77-re verték a Washington Mystics alakulatát. A félidõben még a Mystics vezetett, de a folytatásban Diana Taurasi ízelítõt adott a klasszisából. Taurasi a 28 pontjából 20-at a második félidõben dobott, amikor a csapata nem csak fordított, de összességében magabiztos és nagy különbségû gyõzelmet aratott.

A játéknap harmadik mérkõzésén az Atlanta Dream 85-76-ra verte az Indiana Fever-t. Végletekig kiélezett összecsapás volt, ahol az utolsó másfél percben kétszer adta el a labdát a Fever és ebbõl szerzett találatokkal került olyan elõnybe a Dream, mely végül gyõzelmet ért. A találkozón Tamika Catchings átlépte a 7000 szerzett pontos határt a ligában. Ez eddig egyedül Tina Thompson-nak sikerült.

Eredmény
Indiana Fever – Atlanta Dream 76-85
Chicago Sky – Dallas Wings 92-87
Washington Mystics – Phoenix Mercury 77-93

Hirdetés