Hirdetés
Archivum

Megszûnhet a rózsahegyi csapat:

:

Hirdetés

A lovewomensbasketball.com nevû portálon egy elkeseredett hangvételû írás jelent meg egy szlovák szurkolótól, melybõl kiderül: a szezon végével megszûnhet az MBK Ru¾omberok.

A klub fõtámogatója a csomagolóanyagokat gyártó Mondi 2011 év végén nem hosszabbította meg a lejáró szerzõdését és a kiesõ bevételeket egyelõre nem sikerült pótolni. A beszámolóból kiderül, hogy a klub vezetõi tárgyaltak az összes Szlovákiában jelen lévõ nagyobb vállalattal – Orange, O2, Peugeot, Kia, Volkswagen -, de egyikkel sem tudtak megállapodni.

A rózsahegyi csapatot talán senkinek sem kell bemutatni, a 90-es évek végén és a 2000-es évek elején összesen hat Euroliga Final Four szereplést jegyeznek és Natalia Hejkova vezetésével kétszer meg is nyerte a legrangosabb európai kupasorozatot a szlovák együttes. Bár ezt követõen Euroliga-szintû csapatot már nem tudtak finanszírozni a 30 ezres településen, de a klubot sikerült életben tartani és az idei esztendõben az Európa Kupa negyeddöntõjéig meneteltek. A Kurszk elleni összecsapáson pedig ismét telt ház volt a helyi csarnokban, 2300 nézõ szurkolt a helyszínen.

Hirdetés