Hirdetés
Archivum

Megszûnik a Cras Basket Taranto:

:

Hirdetés

A Cras Basket Taranto a hivatalos honlapján rövid közleményben jelentette be, hogy a klub élvonalbeli profi csapata nem nevez a bajnokságba. Ezzel Taranto városában a legmagasabb szintû nõi kosárlabda megszûnik.

A Cras Basket Taranto pénzügyi gondjai nem idén kezdõdtek. A 2011/2012-es évad végén megszerzett bajnoki cím után nem tudták elõteremteni a pénzt az Euroliga indulásra, így a klub az elmúlt szezonban nemzetközi porondon már nem szerepelt. Tavaly májusban az elnök Angelo Basile egy évet adott magának és a menedzsmentnek arra, hogy új forrásokat vonjanak be a finanszírozásba.

Basile 150 ezer euróért árulta a klubot, de nem talált új vevõt. Eközben pedig a várossal sem sikerült megállapodni a további szponzorációról. A Cras Basket Taranto mûködése pénzügyi szempontból ellehetetlenült, a profi csapat megszûnésével azonban az utánpótlás bázist igyekeznek életben tartani.

A Taranto négy olasz bajnoki címet, három Szuperkupát és két Olasz Kupát nyert. A csapatnál az olasz válogatott meghatározó játékosai mellett olyan egyéniségek fordultak meg, mint Yolanda Griffith, Rebekkah Brunson, Suzy Batkovic vagy éppen Sophia Young.

Hirdetés