Hirdetés
Magyarország

Megtartotta évzáróját a Vasas:

:

Fotók: Vasas Attila

Hirdetés

A Vasas Akadémia női és férfi kosárlabda-szakosztálya szerda délután közösen tartotta meg bajnoki évzáróját a Pasaréti Sportcentrumban. A családias eseményen, amelynek kedves sztárvendége volt az Euroliga-győztes, sokszoros válogatott Határ Bernadett, megtelt a csarnok, és díjak sokasága talált gazdára – írja a Vasas SC honlapja.

Szép hagyománnyá vált Pasaréten a bajnokságok befejezését követő évzáró és díjátadó, amelyet a női és a férfi szakosztály mindig közösen rendez meg. Ez remek alkalom arra, hogy egy évben egyszer, a különböző korosztályok valamennyi játékosa, edzője, és segítő szakembere összegyűljön és együtt fejezze ki mit is jelent számára a Vasas családhoz tartozni. Elsősorban természetesen a kosárlabda szeretetét, és a sport iránti elkötelezettséget, ám Pasaréten ennél mindig sokkal többről szólnak a közösségi események. Egymás tisztelete és megbecsülése legalább olyan fontos, mint az akadémiához tartozás érzése, amire az évzáró különleges hangulata a legjobb bizonyíték.

Fotók: Vasas Attila

Bolyó Judit, a női szakosztály elnöke köszöntötte először a résztvevőket, de nem kívánt hosszú beszédet mondani, miután nagyon sok ajándék várt kiosztásra. Utóbbi nagy száma pedig azt mutatta, hogy a női és a férfi vonalon egyaránt számos korántsem hétköznapi teljesítmény született a most befejezett szezonban. Ezek közül is kiemelkedett az NBI/A-s együttes negyedik helyezése a Killik László Női Magyar Kupában, amely történelmi siker volt a szakosztály számára, több a nemzetközi kupaküzdelmekben is érdekelt csapatot előztek meg a négyes döntőbe jutással.

„A Vasas Akadémián mindig a játékosok fejlesztése, képzése, oktatása és nevelése a fő cél – hangsúlyozta Bolyó Judit, aki nemcsak a játékosoknak, de a szülőknek és a kollégáknak is köszönetet mondott egész éves munkájukért. – A számszerű eredmények ennek a komoly munkának a következményei. Nagyon örülünk, hogy itt van velünk korábbi növendékünk, Határ Bernadett, aki az itteni alapokra építkezve lett magyar bajnok és Európaliga-győztes a Sopron csapatával, játszott a WNBA-ban, s lett idén a Salamancával spanyol bajnoki ezüstérmes. Remélem, hogy a legfiatalabbak számára komoly motivációs erőt jelent, hogy személyében egy igazi példaképtől vehetik át a díjakat, mindenkinek hasonló karriert kívánok a kosárlabda pályán.”

Fotók: Vasas Attila

Mészáros Zalán a férfi szakosztály igazgatója sem az eredményekre akart fókuszálni köszöntőjében, helyette inkább a jövőről beszélt. Éppen ezért elsőként azokat az edzőket méltatta, akik a legkisebbekkel foglalkoznak.

„Nekik jár a legnagyobb köszönet, hiszen ők szerettetik meg a hozzánk érkező gyerekekkel a kosárlabdát, itt kezdődik minden – mondta Mészáros Zalán. – Ha ők nem végeznék a munkájukat a rájuk jellemző lelkesedéssel, és elhivatottsággal, akkor később nem lenne mire építkezni. Hogy ezekben a korosztályokban is voltak szép eredményeink, az eltörpül amellett a tény mellett, hogy mindenki örömmel jön az edzésekre, meccsekre, és reális célokat tud megfogalmazni. Ez számukra fontosabb minden éremnél. Arra pedig kifejezetten büszke vagyok, hogy a különböző bajnokságokban rendre szinte kizárólag saját nevelésű játékosokkal lépünk pályára. Óriási erő van abban, hogy akadémistáink itt, együtt nőnek fel. Számomra ez nagyobb érték, bármilyen eredménynél.”

Amikor Mészáros Zalán kiemelte a fantasztikus idényt produkáló Rosta Péter nevét, azzal is a Vasas Akadémia tehetséggondozó küldetését hangsúlyozta, hiszen ő a legjobb példája ennek a munkának. Ugyanakkor arra is ígéretet tett, hogy az európai szintű karrierre méltán esélyes fiatalt addig támogatják, ameddig csak igényli, de ez már a kosárlabdázó döntése lesz. A felnőtt csapatra kitérve a fiatalok favorizálását jelentő döntésről is beszélt, ennek eredményeként kaptak a 18-19 éves akadémisták idén a szokásosnál is nagyobb szerepet az NBI/B-s együttesben. A kockázatos lépés fényében még nagyobb értéke van annak, hogy ez a „csikócsapat” az alapszakaszban végig versenyben volt az elsőségért.

Fotók: Vasas Attila

A női, illetve a férfi szakosztály szavait erősítette az a tény, hogy az év edzője címet mindkét nemnél egy utánpótlás-nevelő edző kapta, tovább hangsúlyozva a Vasas Akadémián zajló oktató-nevelő-képző munka fontosságát. Ahogy az a tény is, hogy a felnőtt és korosztályos válogatottakban 21-en kaptak Pasarétről meghívót, a központi előkészítő keretekben pedig 35 akadémistánk vehetett részt.

Díjazottak

Az év női edzője: Farkas Fanni (U14/A)
Az év férfi edzője: Mészáros Szonja (U11)
Az év női csapata: U14/A
Az év férfi csapata: U16

Búcsúznak:
Cseh Botond, Tóth Orsolya, Szalai Kriszta, Kertész Dávid.

ALL-STAR:
Férfi NBI/B: Cseh Botond
Férfi U20: Bérces Dániel

Leány U18 A: Czirkos Panka, Kendelényi Luca
különdíj: Vígh Eszter, Szoboszlai Laura
Leány U 18 B: Kárpáthegyi Léda, Bori Liza
Fiú U18: Rosta Péter

Leány U16 A: Mayr Lara, Tóth Frotti
Leány U16 B: Karli Dóra
Különdíj: Pácza Blanka, Marton Szilvia
Fiú U16 A: Halasy Örs, Zöldi Péter
Fiú U16 B: Badinier Maxim

Leány U14 A: Käfer Jázmin, Horváth Réka, Bogyó Laura
Leány U14 B: Takács Sára, Nedu Natasa
Fiú U14 A: Szöllősi Máté
Fiú U14 B: Bajor Zétény
Fiú U 14/Áldás: Horváth Gergely

Leány U12 A: Kuntzl Anna, Gegely Lujza
Fiú U12: Fodor Barna, Fülöp Milán
Fiú U12/Áldás: Reich Samu
Fiú U12/Budai Aranysakálok: Mészáros Dávid

Leány U11 A: Takács Hanna
Különdíj: Izing Flóra
Leány U11 B: Szécsi-Bozsó Anna
Különdíj: Komoróczki Emma
Fiú U11 A: Lovas Brúnó, Kiss Fülöp, Világi Ádám
Fiú U 11/Áldás: Németh Áron, Makai Borisz, Böcskei Linda
Fiú U11/ Pasa Csillagai: Maszlag Katinka, Bucsi-Szabó Lőrinc
Fiú U10: Schannen Emmett

Fotók: Vasas Attila

Hirdetés