Hirdetés
Nagyvilág

Megtartották a 2026-os világbajnokság előselejtezőjének sorsolását – Ruandában küzdhet a magyar válogatott:

:

Fotó: FIBA

Hirdetés

Csütörtök délután a svájci Mies-ben megtartották a 2026-os női kosárlabda világbajnokság előselejtezőjének sorsolását.

A magyar válogatott augusztus 19. és 25. között Ruandában, Kigaliban küzdhet majd azért, hogy kivívja a 2026-os berlini világbajnokság selejtezőjén való részvétel jogát.

A 2026-os berlini női kosárlabda világbajnokság előselejtezőjén 16 nemzeti válogatott érdekelt. A nemzeti együttesek két darab nyolccsapatos tornán mérik össze az erejüket augusztus 19. és 25. között. A két torna győztese részvételi jogot szerez a 2026. márciusában megrendezésre kerülő világbajnoki selejtezőre.

A nyári előselejtezők házigazdái Mexikó és Ruanda lesznek. A sorsoláson Ruanda sportminisztere, Aurore Mimosa Munyangaju működött közre.

A 16 gárdát négy darab négyes csoportba sorsolták. Minden csoportban a FIBA négy régiójának (Európa, Amerika, Ázsia/Óceánia, Afrika) egy-egy képviselője szerepel.

A csoportok beosztása

Mexikó

A-csoport: Dél-Korea, Mali, Csehország, Venezuela
B-csoport: Mexikó, Montenegró, Új-Zéland, Mozambik

Ruanda

C-csoport: Brazília, Magyarország, Szenegál, Fülöp-szigetek
D-csoport: Ruanda, Nagy-Britannia, Argentína, Libanon

Mindkét helyszínen a csoportok első két helyezettjei játszanak keresztbe az elődöntőben. Mindkét nyolcas torna döntővel zárul. A döntő győztese szerez részvételi jogot a berlini világbajnokság 2026 márciusában megrendezésre kerülő selejtezőjére.

Hirdetés