Hirdetés
Archivum

Megtartották a nõi kosárlabda Euroliga sorsolását:

:

Hirdetés

Csütörtök délelõtt Münchenben megtartották a nõi kosárlabda Euroliga csoportjainak sorsolását. Két magyar csapat beosztását követhettük, az elmúlt évadban döntõt vívó Sopron Basket a fõtáblán, míg az Atomerõmû-TARR KSC Szekszárd selejtezõben érdekelt.

Az Euroliga 2018/2019-es kiírásába 20 gárda nevezett, melybõl a selejtezõben négy fog búcsúzni. A csoportkört az idei évadban is 16 csapatos mezõnnyel rendezik, ahol a résztvevõk két nyolcas csoportban mérik össze az erejüket. A Világbajnokság miatt a korábbi éveknél késõbb rajtol a sorozat, a csoportkör elsõ fordulóját október 24-én rendezik.

Az elmúlt évadban döntõig menetelõ Sopron Basket a B-csoportba került, ahol az orosz élvonal ezüstérmese, az Euroligában bronzérmet szerzõ Dinamo Kurszk szerepel az elsõ kalapból. Megkapta a Sopron a török bajnok Fenerbahce-t, de ebbe a nyolcasba került még egy török résztvevõ, a Hatay alakulata is. A Fener mellett a nemzeti bajnokok sorát erõsíti Spanyolország legjobbja a Salamanca. A francia együttesek közül a Carolo Basket nyert besorolást a „B” jelû csoportba, míg a selejtezõ párharcok közül itt folytatja a Wisla Krakow – Olympiacos (Rasheed Rita csapata) és az Umana Reyer Venezia – TTT Riga párharc gyõztese.

Az elõbbiekbõl is kirajzolódik, hogy az Atomerõmû-TARR KSC Szekszárd selejtezõbeli ága az A-csoportba vezet majd. A szekszárdiak a fõtáblára kerülésért a Villeneuve-d’Ascq együttesével mérkõznek. Az „A” jelû nyolcas igazi bajnoki ág lett. Ide került a címvédõ és orosz bajnok UMMC Jekatyerinburg. A cseh USK Prague, a francia Tango Bourges Basket, az olasz Famila Basket Schio, a belga Mithra Castors Braine és a lengyel CCC Polkowice mind bajnokok lettek hazájukban. A selejtezõk közül a Szekszárd – Villeneuve-d’Ascq párharc mellett a Nagyezsda Orenburg – Cukurova Basketbol párosítás gyõztese folytatja még itt.

A csoportok beosztása

A-csoport
UMMC Jekatyerinburg
ZVVZ USK Praha
Tango Bourges Basket
Famila Basket Schio
Mithra Castors Braine
CCC Polkowice
Nagyezsda Orenburg – Cukurova Basketbol selejtezõ gyõztese
ESB Villeneuve-d’Ascq-LM – Atomerõmû TARR-KSC Szekszárd selejtezõ gyõztese

B-csoport
Dinamo Kurszk
Fenerbahce SK
Sopron Basket
CB Avenida Salamanca
Hatay BB
Flammes Carolo Basket
TS Wisla Krakow – Olympiacos SFP selejtezõ gyõztese
Umana Reyer Venezia – TTT Riga selejtezõ gyõztese

A selejtezõk párosításai: (az elõl álló csapatok rendezik a párhorcok visszavágóit)
Nagyezsda Orenburg – Cukurova Basketbol
TS Wisla Krakow – Olympiacos SFP
ESB Villeneuve-d’Ascq-LM – Atomerõmû TARR-KSC Szekszárd
Umana Reyer Venezia – TTT Riga

Hirdetés