Hirdetés
Archivum

Megtartották a soproni Euroliga Final4 nyitó sajtótájékoztatóját:

:

Hirdetés

Csütörtökön került Sopronban a 2019-es Euroliga Final4 nyitó sajtótájékoztatójára. Az alábbiakban az eseményrõl a soproni klub hivatalos honlapjának helyszíni beszámolója olvasható.

Forrás: Sopron Basket hivatalos honlap

Csütörtökön 11 órakor, a hivatalos felvezetõ sajtótájékoztatóval kezdetét vette a FINAL4 hétvége, melyen a klubok vezetõedzõi és csapat-kapitányai álltak a média rendelkezésére.

Elsõként a játékosok kaptak szót:

Katerina Elhotova (ZVVZ USK Prága): Nagyon izgatott vagyok, hogy ilyen elõkelõ körben itt lehetek és annak is, hogy nem kellett messzebb utazni. Remélem, hogy ugyanolyan akarattal, energiával fogunk teljesíteni, mint az egész szezon során.

Tatiana Vidmer (Dinamo Kurszk): Sokat dolgozunk, hiszünk az edzõnkben és remélhetõleg elõbbre jutunk, mint tavaly. Sok sikert kívánok az ellenfeleinknek, de szeretnénk mi megnyerni a trófeát!

Evgeniia Beliakova (UMMC Jekatyerinburg): Nagy kihívás a négyes döntõ! Örülünk, hogy itt vagyunk, és mindenekelõtt szeretnénk élvezni. Olyan ez, mint a Karácsony. A magas szintû nõi kosárlabda ünnepe ez a hétvége. Bízunk a legjobbakban!

Fegyverneky Zsófia (Sopron Basket): Nagyon örülünk, hogy 2018 után ismét itt lehetünk! Az álmok újra valóra váltak. Néhány éve senki sem gondolta volna, hogy ez megtörténhet velünk. Tudjuk, milyen jók az ellenfelek, de egész éven rengeteget energiát fektettünk abba, hogy itt lehessünk. Felkészültünk, és megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani! A tavalyi elõdöntõ elképesztõ volt, biztos vagyok benne, hogy idén is fantasztikus hangulatot varázsolnak a csarnokba a szurkolók!

A kapitányok után a vezetõedzõk vették át a szót, akik most még önfeledten nevetgéltek, viccelõdtek egymással.

Natalia Hejkova (ZVVZ USK Prága): Mindig nehéz egy trófeáért harcolni, a csapatok évrõl évre egyre erõsebbek a sorozatban. Meglátjuk, idén meddig jutunk. Nem sokan fogadnak ránk szerintem végsõ gyõztesként. Lehet, hogy ez a csapat nevekben nem olyan erõs, mint korábban, de remek emberekbõl áll, és ez a kohézió a sikerünk egyik kulcsa. Az esélyek? 50-50%, mivel 0-0-ról indul a mérkõzés.

Lucas Mondelo (Dinamo Kurszk): A legjobb négy csapat jutott el Sopronba! Mi vagyunk az egyik, melyért megdolgoztunk! A legnagyobb tapasztalattal és címmel Natalia Hejkova rendelkezik közülünk, és ahogy mondta, 50-50 százalékosak az esélyek. Kemény mérkõzésre számítok, még nagyobb küzdelemre, mint ami tavaly volt a FINAL4 során. Fontos, hogy az érzéseinket kontrollálni tudjuk. Felkészítettük a játékosokat, a végsõ döntést õk fogják meghozni a pályán.

Miguel Mendez (UMMC Jekatyerinburg): Nagyon örülünk, ahogy a szezon eddig alakult számunkra. Jó állományunk van, és a csapat is egységben, kiválóan dolgozik. Megpróbáljuk a legjobb játékunkat nyújtani a FINAL4 során, de minden mérkõzés más és más. Nem lesz egyszerû dolgunk a hazaiakkal szemben, akiket minden bizonnyal idén is nagy hangerõvel buzdítanak majd a szurkolóik.

Roberto Iniguez (Sopron Basket): Megismételni a sikereket mindig nehezebb! Nagyobb a nyomás rajtunk, mindenki máshogy tekint már ránk. Nehéz lesz, de hiszünk magunkban. Nagyon büszke vagyok arra, hogy idén is eljutottunk idáig! Ahogy korábban is mondtam, a hazai és az idegenbeli teljesítményünket tekintve jobb lett volna máshol játszani a négyes döntõt, de ez nem csak errõl szól. A klub szerette volna a rendezést, és természetesen örülünk, hogy a lelkes szurkolóinknak idén is elhozhattuk ezt a tornát, és elõttük játszhatunk!

Csütörtök délután a hivatalos edzések is megkezdõdnek a Novomatic Arénában, pénteken pedig jöhetnek az elõdöntõk!

Hirdetés