Hirdetés
Európa

Megtartották a spanyol élvonal 2021/2022-es kiírásának prezentációját:

:

Fotó: FEB

Hirdetés

A hagyományoknak megfelelően a 16 résztvevő gárda egy-egy játékosának közreműködésével megtartották a spanyol élvonal 2021/2022-es kiírásának prezentációját. Az eseményre a liga névadó támogatója, az Endese energetikai cég központjában került sor.

Spanyolországban a női kosaras évad hétvégén a Szuperkupa négyes döntőjével indul. Ennek házigazdája Tenerife lesz, így Raksányi Krisztinának is szurkolhatunk a rangos tornán. Nem véletlen, hogy a prezentáció középpontjában is négy érintett klub játékosa, Maite Cazorla (Perfumerías Avenida), María Araújo (Spar Girona), Raquel Carrera (Valencia Basket) és Gaby Ocete (Tenerife) állt.

Mellettük természetesen a többi csapat játékosai is felsorakoztak. A Ceglédről Spanyolországba visszatérő Tinara Moore a Lointek Gernikát képviselte. A bemutatón még Gracia Alonso (Kutxabank Araski), Helena Oma (Durán M. Ensino), Vega Gimeno (Casademont Zaragoza), Patricia Cabrera (Baxi Ferrol), Aina Ayuso (Campues Promete), Ariadna Pujol (Cadí La Seu), Laura Méndez (Pajariel Bembibre), Conchi Mongomo (Spar Gran Canaria), Marta Hermida (Innova TSN Leganés), Yurena Díaz (IDK Euskotren) és Leslie Knight (Movistar Estudiantes) vett részt.

Jorge Garbajosa, a Spanyol Kosárlabda Szövetség első embere elmondta, minden euró, amit a női kosárlabdára fordítanak egy befektetés. A beszédében ismét elköteleződését fejezte ki a női szakág fejlesztése mellett. Úgy fogalmazott, hogy “minden energiát, amit játékosok a pályára tesznek, a szövetség megszorozza tízzel”. Ezzel érzékeltetve munkájukat, melynek fő célja a női kosárlabda “láthatóvá tétele.” A női ligát vezetői szinte két korábbi játékos Elisa Aguilar és Mónica Messa képviselte. Ők Európa legjobb bajnokságaként jellemezték az LF Endesát.

A prezentáció egyik leghangulatosabb pillanatát Gaby Ocete szolgáltatta. Biztos, hogy sokan találkoztak már a Tenerife táncos videóival, amivel a játékosok minden sikert megünnepelnek. A tenerifei gárda csapatkapitánya a prezentáció alatt ízelítőt adott abból, hogy ezek miként készülnek.

Hirdetés