Hirdetés
Európa

Megtartották az Euroliga Final4 felvezető sajtótájékoztatóját:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Csütörtökön megtartották Isztambulban a 2022-es női kosárlabda Euroliga Final4 felvezető sajtótájékoztatóját.

A Sopron Basket pénteken az első elődöntőben 16 órától a Salamancával mérkőzik.

Nagyon boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk a Final4-ban. Ez az európai női kosárlabda legmagasabb szintje és kemény dolgoztunk, hogy eljussunk ide. A szezon során a többi csapathoz hasonlóan nekünk is voltak nehézségeink, de a fontos pillanatokban, a fontos mérkőzéseken megszereztük a győzelmeket. Büszke vagyok a csapatunkra! Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen edzőkkel, ilyen csapatokkal versenyezhetünk. Szeretnénk a legmagasabb szinten teljesíteni.

– mondta Gáspár Dávid, akit kérdeztek arról is, hogy a tavalyi elődöntő után lát-e esélyt a visszavágásra.

“Ha nem éreznénk az esélyt, akkor nem lennénk sportemberek. Ez a sport! Győzni szeretnénk. Igyekszünk tanulni a korábban elkövetett hibákból és próbálunk fejlődni, hogy a legmagasabb szinten teljesíthessünk. Készen állunk a feladatra!” – hangsúlyozta a Sopron Basket vezetőedzője.

A sajtótájékoztatón Fegyverneky Zsófia is megosztotta a gondolatait.

Egy játékos azért dolgozik, hogy az Euroligában szerepeljen és eljusson a Final4-ba. Ha itt vagy, akkor tudod, hogy jól teljesítettél. Az, hogy sorozatban ennyi alkalommal kiharcoltuk a Final4-t, azt mutatja számunkra, hogy mint klub, illetve az edzők, a játékosok mennyi munkát fektettünk ebbe. Boldog vagyok, hogy rendre itt vagyunk. Nehéz csoportban szerepeltünk, ahol minden győzelemért meg kellett küzdeni. Voltak hullámvölgyeink, de a döntő pillanatokban jól koncentráltunk, jó döntéseket hoztunk. Az lesz a döntő, hogy mennyire tudjuk jól végrehajtani a megbeszélteket. A legjobbunkat kell hozni az Avenida ellen, ha nyerni akarunk. Tanultunk a hibáinkból és készen állunk a mérkőzésre. Fontos, kiélvezzük azt, hogy itt vagyunk. Senki nem tudhatja, hogy mikor juthat el ide legközelebb.

– fogalmazott Fegyverneky Zsófia.

A soproniak csapatkapitánya szerint a kiélezett alapszakasz megedzette a csapatot.

“Ez az alapszakasz megfelelően felkészített minket. Talán az egyik legnehezebb volt pályafutásom során. Minden győzelem számított és egészen az utolsó mérkőzésig nyitott volt, hogy a másodiktól a hatodik helyig hol végeznek a csapatok. Az egész szezonban úgy dolgoztunk, hogy csak a következő feladatunkra koncentráltunk. Most is ezt kell tenni. A saját feladatunkra, az apró részletekre összpontosítunk és nem szabad túl sokat azon gondolkozni, hogy az adott mérkőzés mit jelent. Sok mindent átélt a csapatunk és tudjuk hogyan kezeljük ezeket a helyzeteket.” – összegzett a soproniak csapatkapitánya.

Hirdetés