Hirdetés
Archivum

Megtartották az EuroLiga sorsolását:

:

Hirdetés

Megtartották a 2011/2012-es EuroLiga szezon sorsolását. A Sopron a hétcsapatos csoportba került többek között a címvédõ Salamancával és a török Fenerbahcéval. A Gyõr pedig kezdésnek olyan sztárcsapatokat kapott, mint a Jekatyerinburg, a Galatasaray vagy éppen a Valencia.

A Sopron a Fenerbahce, a Salamanca, az Orenburg, a Schio, a Polkowice és a Tarbes alakulatával került egy csoportba. Kiegyenlített hetes ez, ahol a Fenerbahce és a Salamanca mögött az együttesek a további helyezésekért nagy csatákat vívhatnak.

A gyõrieknek nem lesz könnyû az elsõ évük. A Jekatyerinburg, a Valencia, a Bourges, az USK Praha, a Galatasaray, a VICI Aistes Kaunas és a Lotos Gdynia is komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezõ, kiváló játékerõt képviselõ gárdák. Bár a játékoskeretek messze nem véglegesek, de Gyõrbe idén õsszel a nõi szakág krémje ellátogat.

Már többször írtunk róla, hogy jelentõsen átalakul a nõi EuroLiga lebonyolítása. Mind a két nyolcas, mind a hét csapatos csoportból az elsõ 5 helyezett jut tovább. A nyolcas döntõ rendezõje alanyi jogon résztvevõje lesz a végjátéknak, míg a többi továbbjutó az erõsorrend alapján nyolcaddöntõt játszik.

Azzal, hogy a rendezõ alanyi jogon résztvevõje a nyolcas döntõnek, kérdezhetnénk, hogy mi motivációt jelenthet az alapszakasz ennek az együttesnek. A választ a pénzben kell keresni. A nyolcas döntõ megrendezéséért 400000 eurót kell letenni az asztalra és emellett még 200000 eurót kell letétbe helyezni. Amennyiben a nyolcas döntõ rendezõje alanyi jogon nem vívja ki a rájátszásban való szereplést, akkor ezt az összeget a csapat nem kapja vissza, hanem hozzáadódik a rendezés költségéhez.

Abban az esetben – amire az erõviszonyokat nézve minimális az esély – ha a nyolcas döntõ rendezõje nem jut be a rájátszásba, akkor értelemszerûen csak 14 csapat juthat tovább az alapszakaszból, azaz minden csoportból az elsõ négy helyezett és hozzájuk csatlakozik a két legjobb ötödik.

A csapatok hétvégi ülésén számtalan technikai kérdés is szóba került. A legfontosabb, hogy 2012-ben nem lesz All-Star gála, amely finoman szólva sem bizonyult életképesnek és erõsen kérdéses az európai szuperkupa sorsa is.


A csoportok


A-csoport:
Bourges Basket, Galatasaray, Lotos Gdynia, Ros Casares Valencia, Seat-Szese Gyõr, UMMC Jekatyerinburg, VICI Aistes Kaunas, ZVVZ USK Praha

B-csoport: flag CCC Polkowice, Famila Schio, Fenerbahce, Nagyezsda Orenburg, Perfumerias Avenida Salamanca, Tarbes GB, Uniqa Euroleasing Sopron

C-csoport: BLMA Montpellier, Cras Basket Taranto, Frisco Brno, Good Angels Kosice, Gospic Croatia, Rivas Ecópolis, Sparta&K Moscow Vidnoje, TS Wisla Krakow
 

Hirdetés