Hirdetés
Archivum

Megtartották az U17-es Világbajnokság felvezetõ sajtótájékoztatóját Minszkben:

:

Hirdetés

Szombaton veszi kezdetét Minszkben az U17-es leány kosárlabda Világbajnokság. Az esemény felvezetõ sajtótájékoztatóját csütörtök délután rendezték a fehérorosz fõvárosban.

Fotó: BBF/bbf.by

Fotó: BBF/bbf.by

Ahogy arról már beszámoltunk, a magyar válogatott csütörtökön kelt útra a helyszínre. Az elindulás elõtt Völgyi Péter szövetségi kapitánnyal készítettünk egy hosszabb interjút, mely IDE kattintva olvasható. A helyszínen már a célegyenesben járnak a Világbajnokság elõkészületei. A csütörtöki sajtóeseményen a fehérorosz kosárlabda szövetség elsõ embere Maksim Ryzhenkov, illetve Alexandre Baraulia sport és turisztikai miniszter köszöntötte a sajtó képviselõit.

Fotó: BBF/bbf.by

Fotó: BBF/bbf.by

Fehéroroszország nagyon készül az U17-es Világbajnokságra, hiszen ritkán adatik meg számukra, hogy egy tradicionális csapatsportág kiemelt eseményének lehetnek a házigazdái – ezt a hivatalos sajtóanyagban többször is kiemelték. Az elöljárók bemutatták a Világbajnokság trófeáját és az érmeket. A különleges trófeáról lapunk hasábjain is részletesen írtunk korábban, hiszen az idei évre FIBA teljesen újat terveztetett. A mérkõzések megtekintése a helyszínen ingyenes lesz és különösen a hazai csapat meccseire sok nézõt várnak.

Fotó: BBF/bbf.by

Fotó: BBF/bbf.by

A tornán válogatottunk magyar idõ szerint július 21-én, szombaton 14 óra 30 perctõl Argentína ellen kezdi meg a szereplését. Ezt követõen július 22-én, vasárnap 12 óra 45 perctõl Új-Zéland lesz az ellenfél. A spanyolok elleni csoportrangadót pedig július 24-én, kedden bonyolítják le szintén 12 óra 45 perces kezdéssel. A mérkõzéseket a FIBA YouTube csatornáján élõképes közvetítés formájában is lehet majd követni.

Fotó: BBF/bbf.by

Fotó: BBF/bbf.by

Hirdetés