Hirdetés
Archivum

Megvált két klasszis légiósától a Lotos Gdynia:

:

Hirdetés

Január 1-jétõl már a nem a Lotos Gdynia játékosa Shameka Christon és Emilija Podrug. Mindkét ismert légiósától a gyenge sportteljesítményük miatt válik meg a lengyel kirakatcsapat.

Christon a New York Liberty sztárjaként érkezett a Gdański-öböl partjára és bár akadtak igen jó meccsei, a nagy csapatok ellen folyamatosan betlizett. A Fenerbahce ellen, otthon és idegenben, 1 / 11, illetve 3 / 11-es mezõnymutatóval zárt, míg a Frisco Sika Brno lengyelországi vendégjátéka alkalmával 4 / 11 került a neve mellé.

Emilija Podrug Gdyniában szinte másolta pécsi tevékenységét. Az egészen parádés mérkõzések lélektelen játékkal és a csapategység bomlasztásával párosultak.

Shameka Christon szerzõdése december 31-én lejárt, így neki már vissza sem kellett térnie a karácsonyi pihenõjérõl, míg a horvát vendégmunkással közös megegyezéssel bontottak szerzõdést. Mindkét döntést a szakmai stáb és a tulajdonosok egyhangúan szavazták meg.

Mieczysław Krawczyk a Lotos Gdynia elnöke nem tagadta, ár-érték arányban nem feleltek meg a játékosok.

„Nem feleltek meg elvárásainknak, sem sportszakmailag, sem a szerzõdésükben foglalt feltételeiket tekintve. Mély a keretünk, távozásukkal a fiatalok több lehetõséget kaphatnak. Két tehetségünk Marta Jujka és Klaudia Sosnowska bizonyíthat. Az erõsítés sincs kizárva, de konkrétumot még nem tudok mondani.” – jelentette ki Mieczysław Krawczyk.

A lengyel lapok szerint a legvalószínûbb Tamika Catchings visszatérése.

A Lotos Gdynia hazája bajnokságában 12 gyõzelemmel és 2 vereséggel a második helyen áll a veretlen Gorzow mögött, míg az EuroLiga csoportjában 2 gyõzelemmel és 6 vereséggel a továbbjutást érõ negyedik helyet foglalja el.

Hirdetés