Hirdetés
Archivum

Megvált vezetõedzõjétõl a Galatasaray:

:

Hirdetés

Kedden hivatalossá vált, hogy a következõ szezontól nem Ceyhun Yıldızoğlu irányítja a Galatasaray együttesét. A török válogatott kapitányaként is dolgozó szakvezetõtõl két év után köszöntek el.

Yıldızoğlu 2010 õszén vette át a csapatot és két év alatt három trófeát nyert. Az elsõ évében a Török Kupát hódította el, a második szezonban pedig a szuperkupának beillõ Elnöki Kupát és ismét a Török Kupát zsebelte be. A búcsú egyáltalán nem meglepõ, Yıldızoğlu két év alatt nem tudott bajnokságot nyerni és idén tavasszal a hazai rendezés, illetve Diana Taurasi ellenére nem sikerült Euroliga döntõbe vezetnie az isztambuli sztárcsapatot.

A török szakember a válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozik és tavaly Európa-bajnoki döntõig vitte a nemzeti csapatot. Yıldızoğlura komoly feladat vár nyáron, június végén a hazai rendezésû olimpiai kvalifikációs tornán kell kvótát érõ helyre navigálnia a török válogatottat.

A Galatasaray kispadjával a helyi sajtó az európai nõi kosárlabdázás összes nagy nevû edzõjét hírbe hozta. Törökországban nem szeretik húzni, halasztani a kerethirdetést, így várhatóan május második felére sokkal okosabbak leszünk. A Galatasaray elsõ igazolása az idei holtszezonban Ann Wauters volt.

Hirdetés