Hirdetés
Archivum

Megvan a britek bõ kerete:

:

Hirdetés

Egy újabb Eb-résztvevõ válogatott szakmai stábja hirdette ki bõ keretét. Nagy-Britannia 17 fõs névsorában nincsen meglepetés.

Jose Maria Buceta a brit válogatott szövetségi kapitánya tapasztalt játékosokkal teli 17 fõs keretet hirdetett. Ebben szerepelnek a legismertebb klasszisaik, tehát a CCC Polkowice-nél az Euroligában is alapembernek számító Temi Fagbenle és Jo Leedham. A honosítottjuk a Castors Braine alakulatával szintén Euroliga tapasztalattal bíró, Los Angeles Sparks-játékos Karlie Samuelson lesz.

A Spanyolországban a Gernikánál légióskodó Rachael Vanderwal is lehetõséget kapott, ahogy az olasz élvonalból az egykoron hazánkban is megforduló Chantelle Handy. Jose Maria Buceta a rutinos játékosok mellett négy olyan fiatalnak is meghívót küldött, akik az Egyesült Államokban folytatnak tanulmányokat.

Érdekesség, hogy a britek a felkészülés idõszak alatt mindössze egy hazai meccset vívnak. Ekkor Kanadát látják vendégül. Az Európa-bajnokságon Nagy-Britannia a címvédõ Spanyolországgal, a társ-házigazda Lettországgal és Ukrajnával került brutálisan erõs négyesbe. A mérkõzéseiket Rigában vívják.

A brit válogatott 17 fõs bõ kerete: Mollie Campbell, Stefanie Collins, Temi Fagbenle, Nicolette Fong Lyew Quee, Cheridene Green, Chantelle Handy, Abigail Johnson, Georgia Jones, Johannah Leedham, Kennedy Leonard, Janice Monakana, Samantha Roscoe, Karlie Samuelson, Hannah Shaw, Eilidh Simpson, Rachael Vanderwal és Savannah Wilkinson.

Hirdetés