Hirdetés
3x3

Megvan a francia 3×3-as válogatott szűkített kerete:

:

Hirdetés

A francia 3×3-as válogatott stábja bejelentette a 3×3-as nemzeti csapat szűkített keretét, mely megkezdi a felkészülést a március 18. és 22. között megrendezésre kerülő olimpiai selejtezőre.

A hatfős szűkített keret Ana Maria Filip, Laëtitia Guapo, Caroline Heriaud, Victoria Majekodunmi, Marie-Ève Paget és Mamignan Touré alkotja. A névsor nem tartalmaz meglepetést. A szeptemberi debreceni Európa-bajnokságon aranyérmes négyes mellé Caroline Heriaud és Victoria Majekodunmi csatlakozott, akik szintén rendszeresen szerepeltek 3×3-as világeseményeken.

A francia válogatott március 11-én kezdi a felkészülést az indiai Bengaluru-ban megrendezésre kerülő selejtezőre. A tornán USA, Németország, Uruguay és Indonézia lesznek a csoportellenfeleik.

Nagy hírverést kapott múlt héten, hogy Ana Maria Filip a CCC Polkowice gárdájával a 3×3-as válogatott kötelezettségei miatt szakított. Azóta eldőlt, hogy az 5:5 szakágban Bourges-ban fejezi be a szezont. Isabelle Yacoubou kiválása után Natalie Achonwa érkezett magas posztokra a francia együtteshez, de a kanadai klasszis egyszer már január végétől meghosszabbított szerződése február 29-én lejár és tavaszra nem tud maradni. Lesz egy hosszabb szünet, amikor Filip nem áll a csapata rendelkezésére, de az olimpiai selejtezőket követően segíti a Bourges munkáját.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés