Hirdetés
Archivum

Megvan a harmadik gyõri siker!:

:

Hirdetés

A szezon eddigi legjobb játékával 90-70-re verte a VICI Aistes együttesét a Gyõr. Füzy Ákos gárdája végig kézben tartotta az összecsapást. A negyedik negyed elején ugyan volt egy fellángolásuk a litvánoknak, de az utolsó 6 perc földöntúli kosárlabdát hozott a gyõriek részérõl. Iva Ciglar 32, Rasheed Rita 22 pontig jutott egy olyan estén, amikor csapatként is jelesre vizsgázott a Gyõr.

A beharangozónkban úgy írtunk a VICI Aistes elleni a mérkõzésrõl, mint ami egy reális gyõzelmi esélyt jelent a Gyõr számára. Úgy indult a találkozó, hogy ezt a kijelentést a lányok gyorsan meg akarják erõsíteni, Ciglar vezérletével 3 és fél perc alatt 9-0-ra lépett el Füzy Ákos együttese. A litvánok 4 perc után találtak be elõször, ekkor Kuktiene egy triplából volt eredményes és ezzel megindultak felfelé a vendégek. A negyed utolsó 3 percébe érkezve, 12-11-nél már kaunasi elõnyt jegyezhettünk fel. A játékrész végéig nem alakult ki nagy különbség a két hölgykoszorú között, Vincze duplájával végül 20-19-es gyõri elõnnyel zárult az elsõ etap.

A második szakaszban nagy rohanás alakult ki a pályán, de ebbõl a hazaiak jöttek ki jobban. 23-22-es litván vezetés után egy 9-0-s futással 31-23-ra léptek el Rasheed Ritáék. Az elõnyt azonban nem sikerült megtartani, Iva Ciglar felesleges sportszerûtlen hibája után 34-30-ra zárkóztak fel a vendégek. Ennél közelebb azonban nem tudott jönni a VICI Aistes, mert a Gyõrnek volt egy Rasheed Ritája, a litvánoknál pedig nem volt extra dobó. Rasheed a szünetig 18 pontig jutott, míg a hazai elõny 47-34-re hízott.
 

20 perc után ki kell emelni még Ciglart, aki 7 pontnál és 7(!) gólpassznál járt, illetve Hollingsworth-t, akinek a neve mellé 6 pont és 6 lepattanó került. A másik oldalon Pilypaitis és Kuktiene jutott 7-7 egységig.

A harmadik negyed igazi hullámvasutat hozott. 4 perc játék után, Ciglar dupláját követõen 60-41-re lépett el a Gyõr. Úgy nézett ki, hogy Füzy Ákos együttese megtalálta a ritmust és innen már senki sem állíthatja meg a csapatot. A litvánokban nem is volt annyi erõ, a Gyõr azonban akarva vagy akaratlanul, de kicsit visszavett és ezzel kizökkentette saját magát. Lerövidültek a dobások, megállt a mozgás és a negyed utolsó 2 percébe fordulva 62-50-nél Füzy Ákosnak idõt kellett kérnie. Az idõkéréssel sikerült rendezni a sorokat, így 30 perc után a 66-52 megnyugtató eredménynek számított.
 

A záró játékrész nem a tervek szerint indult. A negyed elsõ 3 perce 9-1-es kaunasi futást hozott és Kemezys duplája után 67-61-nél ismét gyõri idõkérés következett. Nem tudjuk mi hangzott el a rövid eligazításon, de amit innentõl kezdve láttunk, arra a varázslatnál nincs jobb szó. Iva Ciglar sorozatban 9 pontot szerzett és ezzel 76-61-re lépett meg a Gyõr. A vendégek szakvezetõje sorra kérte az idõket, de nem sikerült kizökkentenie a robogó riválisát. 82-61-nél 20 pont fölé hízott a különbség és ezzel az egymás elleni eredmények összevetése is már a magyar csapatnak kedvezett. A mérkõzés utolsó másodperceiben Kuktiene egy triplával állította be a 90-70-es végeredményt, amivel ugyan elmaradt a 20 pontnál nagyobb gyõzelem, de ez legyen a legnagyobb bosszúságunk.

Erre az estére nagyon büszke lehet a Gyõr! A kiválóan mûködõ csapatjáték mellé három extraklasszis egyéni teljesítmény érkezett. Iva Ciglar 32 ponttal és 10 gólpasszal vette ki a részét a klub történetének harmadik Euroliga sikerébõl, Rasheed Rita 22 pontig jutott, Quanitra Hollingsworth pedig 13 pontot és 12 lepattanót szerzett. A Gyõr 62.2%-al dobta a duplákat, összesen 9 triplát süllyesztettek el a lányok a gyûrûben és emellett 6-tal kevesebb labdát adott el a hazai alakulat, mint a vendégek. Remek este volt és ami külön öröm, hogy az eddigieknél több nézõ látta a helyszínen ezt a szép gyõzelmet. A mai játékával a Gyõr Európa bármely pályáján megállta volna a helyét, az isztambuli vereség után ez nagyon kellett.

Eredmény
UNI SEAT Gyõr–VICI Aistes Kaunas 90–70 (20–19, 27–15, 19–18, 24–18)

Statisztika

Hirdetés