Hirdetés
Archivum

Megvan a három francia EL induló:

:

Hirdetés

Hosszas egyeztetések után eldõlt, hogy a bajnok Tarbes és az ezüstérmes Bourges mellett a negyedik helyezett Mondeville képviseli Franciaországot a legrangosabb európai kupasorozatban, az EuroLigában.

A két döntõs szerepvállalása nem volt kérdéses, ugyanakkor a harmadik EuroLiga induló csapatot nehezen találták meg a Francia Kosárlabda Szövetség illetékesei. A bronzérmes Arras nem tudta vállalni az EuroLiga szerepléssel járó anyagi terheket, így a negyedik helyezett Mondeville-t kérték fel, akik hosszas gondolkodás után igent mondtak a részvételre.

Az elmúlt szezonban mind a három gárda megmutatta magát a nemzetközi porondon. A Tarbes az EuroLigában a nyolcaddöntõkig jutott, ahol a Fenerbahce állította meg õket. A Bourges szintén a 16 között esett ki a legrangosabb sorozatban, nekik a Salamanca jelentette a végállomást. A Mondeville az Európa Kupában a negyeddöntõknél állt meg, a sorozat meglepetéscsapata a német Saarlouis Royals jelentett leküzdhetetlen akadályt Hervé Coudray együttesének.

Hirdetés