Hirdetés
Archivum

Megvan a Los Angeles Sparks új ügyvezetõ elnöke:

:

Hirdetés

A Los Angeles Sparks a hivatalos honlapján jelentette be, hogy megtalálta a távozó Christine Simmons utódát. A klub új elnök, ügyvezetõje Danita Johnson lett.

Fotó: Los Angeles Sparks/sparks.wnba.com

Fotó: Los Angeles Sparks/sparks.wnba.com

Danita Johnson nem ismeretlen a tengerentúli profi kosárlabda világában. Az elmúlt 14 évben a WNBA-ben és az NBA-ben nem kevesebb, mint öt klubnál töltött be vezetõ pozíciót. Korábban volt már a Sparks alelnöke, legutóbb pedig a Los Angeles Clippers gazdasági vezetõjeként dolgozott. A Sparks-nál töltött ideje alatt a legfontosabb döntése a #WeAreWomen kampány bevezetése volt, melynek eredményeként akkoriban 50%-al nõttek a jegyeladásaik.

A távozó Christine Simmons-hoz hasonlóan Danita Johnson is elsõsorban sportgazdaság, illetve marketing terén rendelkezik komoly tapasztalattal. Az elsõ nyilatkozatában azt emelte ki, hogy itt szeretne további elõrelépést felmutatni. A Sparks idei õszét komoly személyi változások határozták meg. Brian Agler vezetõedzõ felmondott és a helyét Derek Fisher vette át. A sajtóhírek arról szólnak, hogy komoly hatalmi harcok zajlottak a klubnál, melyekbõl Penny Toler General Manager mögé felsorakozó vezetõk jöttek ki jól.

Hirdetés
Hirdetés