Hirdetés
Archivum

Megvan a második gyõzelem!:

:

Hirdetés

Jól kezdett majd alaposan megszenvedett a magyar válogatott Finnország ellen. Egy ponton már 16 ponttal is vezetett a magyar csapat, majd a harmadik és a negyedik szakaszban a finnek zónája ellen nehéz perceket éltünk át, de a gyõzelem nem forgott veszélyben.

Többször is ránk ijesztettek a finnek ezen a hétvégén, egyrészt azzal a játékkal, amivel pénteken rukkoltak elõ a bolgárok ellen, másrészt a jó kezdésükkel a mai mérkõzésen. Székely Norbertnek 6-11-es hátránynál már két és fél perc kosárlabda után idõt kellett kérnie. Szerencsére jó ütembe sikerült belenyúlni a mérkõzés menetébe, Fûrész Dia dupláját követõen 14-13-nál már nálunk volt az elõny. Ez a kis különbség az elsõ etap végére is megmaradt, 10 perc után 18-15-re vezettünk.

A második szakaszban ismét összeállt a magyar válogatott játéka. Vajda Anna pontjaival 33-22-nél elõször hízott 10 pont fölé a differencia és ezt az állapotot szinte végig sikerült is õrizni. A finnek megtorpantak támadásban és védekezésben egyaránt, egyedül a végül 13 pontig jutó Heta Korpivaara tartotta a lelket társaiban. Nálunk több remek egyéni teljesítmény is akadt, de talán Honti Kata és a palánk alatt villogó Horti Dóra vállalta a legtöbbet abból, hogy a szünetben 39-26-ra vezettek a mieink.

A harmadik negyed tegnap rettenetesen sikerült és ez most sem volt másként. Ezúttal is megakadt a támadójátékunk, de szerencsére most a védekezésünk végig egyben volt. A finnek zónája okozta a legnagyobb zavart, támadásban azonban a vendégeknél is döcögött a labda így a különbség nem forgott veszélyben. A figyelem azonban nem lankadhatott, 46-30-as, igen megnyugtató vezetésünk után a játékrész végére 48-36-ra zárkóztak fel a finnek.

A negyed szakaszban sem változott érdemben a játék képe. Vajda triplája után, 51-36-nál úgy tûnt, hogy minden rendben lesz, de aztán látótávolságba kerültek a vendégek. 53-45-ös vezetésnél Székely Norbertnek ismét idõt kellett kérnie, hogy rendezze a sorokat, mert ekkor még közel 7 és fél perc hátravolt ebbõl az összecsapásból. A lányok is átérezték a helyzet súlyát, Honti egy duplával azonnal visszaállította a kétszámjegyû különbséget. A vendégek még két-három támadás után bejöttek 10 pont alá, de amikor nagyobb lett volna a baj, mindig volt valaki, aki betalált. Végül 65-51-re nyert a magyar nemzeti csapat és ennek köszönhetõen egy újabb lépéssel közelebb került a csoportgyõzelemhez.

A magyar csapat legeredményesebbjei a 18 pontot és 5 lepattanót szerzõ Horti Dóra, illetve a 13 pontot termelõ és 8 gólpasszt kiosztó Honti Kata voltak.


Eredmény

Finnország–Magyarország 51–65 (15–18, 11–21, 10–9, 15–17)

Hirdetés