Hirdetés
Archivum

Megvan a svéd keret az Európa-bajnokságra:

:

Hirdetés

Az Európa-bajnokság elõtt a hazánkban is megforduló játékosokat felvonultató svéd válogatott 12 fõs kerete véglegessé vált. Az összes bevethetõ ismert klasszis lehetõséget kap.

Fotó: Basket.se

Fotó: Basket.se

A svédek két hosszabb etapot teljesítettek az összetartás során. Dolgoztak Södertälje városában, illetve Szlovéniában került sor egy edzõtáborra. Az elõzetesen meghirdetett bõ kerethez képest Nathalie Fontaine, Hanna Johansson és Anna Barthold nem tudott csatlakozni az együtteshez sérülés miatt. Szlovénia után pedig Paulina Hersler, Abigail Glomazic, Matilda Claesson, Cajsa Uhrström és Fanny Wadling került ki.

A szakmai stáb várja, hogy Frida Eldebrink hosszabb rehabilitációt követõen immár maximálisan terhelhetõ legyen. Amanda Zahui pedig, aki a WNBA-ben csúcsformában pattogtat, csatlakozzon az együtteshez.

A svédeknél hatan debütálnak nagy tornán (Farhiya Abdi, Kalis Loyd, Klara Lundquist, Regan Magarity, Ellen Nyström, Amanda Zahui) és hatan szerepeltek már korábban Világversenyen. A 2015-ös Európa-bajnokságon mutatkozott be Binta Drammeh és Josefin Vesterberg, míg 2013-ban már ott volt Frida és Elin Eldebrink, Louice Halvarsson, illetve Danielle Hamilton Carter.

A svéd válogatott 12 fõs kerete:


 

Hirdetés