Hirdetés
USA

Megvan az amerikai keret a világbajnoki selejtezőre:

:

Fotó: USA Basketball

Hirdetés

Február 10. és 14. között rendezik a 2022-es világbajnokság selejtező-tornáit. Az olimpiai és világbajnoki címvédő Egyesült Államok válogatottja Belgiummal és Puerto Ricóval mérkőzik Washingtonban.

Cheryl Reeve és stábja 17 fős bő keretet nevezett meg a február 5-én kezdődő edzőtábor előtt. A csapatban kilenc olimpai bajnok kap helyet.

A keretet Ariel Atkins, Elena Delle Donne, Stephanie Dolson, Allisha Gray, Chelsea Gray, Dearica Hamby, Natasha Howard, Sabrina Ionescu, Brionna Jones, Betnijah Laney, Jewell Loyd, Kayla McBride, Angel McCoughtry, Kelsey Mitchell, Kelsey Plum, Breanna Stewart és Alyssa Thomas alkotja.

A bő keretből négy játékos, Betnijah Laney, Breanna Stewart, Elena Delle Donne és Sabrina Ionescu nem tud részt venni az öszetartáson.

Mint ismert, a washintoni selejtező-tornára Oroszország válogatottja nem utazhat be az Egyesült Államokba. Ennek megfelelően Belgium és Puerto Rico majd a Dominikai Köztársaság fővárosában, Santo Domingóban vívja meg a mérkőzéseit Oroszországgal. Ide az amerikaiak már nem utaznak, hiszen alanyi jogon résztvevők a szeptember végén Ausztráliában megrendezésre kerülő világbajnokságon.

Hirdetés